И новият сезон в Ла Лига ще стартира без фенове


И новият сезон в Ла Лига ще стартира без фенове
Снимка: Getty Images/Guliver

1106 0

Новият сезон в Ла Лига ще започне без публика по трибуните заради увеличаващите се случаи на заразени с коронавирус в Испания в последно време, обяви здравният министър на страната Сантяго Ия.

От ръководството на Лига се надява през септември, когато ще стартира следващата кампания, на стадионите да бъде допускана публика при намален капацитет, който постепенно да нарасне до 50 процента през ноември. Това обаче изглежда малко вероятно към този момент. "Ако трябва да бъда честен, не си представям това да стане, като се вземе предвид ситуацията. Виждаме, че се появяват клъстъри на инфектирани и въпреки че успяваме да ги контролираме, не мисля, че феновете ще могат да се завърнат по стадионите", коментира Ия пред радио Кадена Сер.

"Ще отделим нужното време на това и ще дадем информация на Спортното министерство, за да може то да вземе точното решение, когато това е нужно. Трябва да правим внимателни стъпки по отношение на вируса. Да събираме големи групи от хора на едно място не е препоръчително на този етап", допълни здравният министър.

Той също така призова феновете на Реал Мадрид да не се събират, ако отборът спечели титлата. "Разбирам какво означава да спечелиш титла или промоция за елита, и макар в Испания ситуацията да е под контрол вирусът продължава да циркулира. Препоръчваме на хората да празнуват спортните триумфи вкъщи и по никакъв повод да не излизат на улиците в големи бройки", заяви министърът.

А Серхио Рамос призна, че титлата е в ръцете на Реал Мадрид и правят предостатъчно, за да я спечелят.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички