Федерацията по футбол на европейска държава вече обяви, че Евро 2020 е отменено


Федерацията по футбол на европейска държава вече обяви, че Евро 2020 е отменено
Снимка: Gulliver/GettyImages

6092 0

Европейското първенство по футбол, което трябваше да се състои през това лято, е отменено от УЕФА и ще се проведе през 2021 година. Това обяви една от футболните федерации на държавите, които ще участват на големия форум.

Става въпрос за Норвегия. "УЕФА реши, че Европейското първенство по футбол 2020 ще бъде отложено за 2021 година. Ще се играе от 11-и юни до 11-и юли през следващата година. Очаквайте още информация" - съобщиха от федерацията на скандинавците.

Ако това решение се окаже официалното, то европейското първенство за мъже ще приключи само 4 дни преди това за жените да започне. То е планувано за 15-и юли. Никога този форум за мъже и жени не е бил толкова близък във времево отношение.

Освен това, Лигата на нациите е планувана за периода 2 - 6 юни, двубоите на тези до 21 години - от 9-и до 26-и юни, а Световното клубно първенство също ще трябва да се изиграе някъде през месец юни 2021-а година.

Все още информацията не е потвърдена официално от УЕФА. Това обаче е поредното доказателство, че именно такъв ще е изходът от съдбоносната среща, която се провежда в момента. Вижте кое е предишното и най-голямо до този момент доказателство - в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички