Англия направи достатъчно, за да спечели група D на Евро 2020


Англия направи достатъчно, за да спечели група D на Евро 2020
Снимка: Getty Images/Guliver

3831 0

Отборът на Англия победи Чехия с минималното 0:1 в последен трети мач от груповата фаза на Евро 2020. С това "трите лъва" спечелиха група D, завършвайки със 7 точки в актива си. Чехия пък отстъпи една позиция на Хърватия и завършва на трето място с 4 пункта, което също им стига за място на 1/8-финалите.

Единственото попадение в срещата отбеляза Рахим Стърлинг в 12-ата минута. Крилото на Манчестър Сити уцели и греда в самото начало на срещата. Хари Кейн пък най-после записа първи точен удар на Евро 2020, макар и да беше отразен от вратаря Томаш Вацлик, който направи много силен мач.

Любопитното е, че Англия спечели група D само с две отбелязани попадения - едно при победата над Хърватия и едно срещу Чехия. Островитяните не допуснаха нито един гол в трите си мача до момента. Н 1/8-финалите те ще се изправят срещу втория от "групата на смъртта", където са отборите на Франция, Германия, Португалия и Унгария.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още във втората минута Англия имаше великолепен шанс да открие резултата. Рахим Стърлинг получи извеждащ пас в наказателното поле, а стражът на Чехия Томаш Вацлик излезе напред, за да скъси ъгъла. Крилото на Англия опита прехвърлящ удар, който преодоля вратаря, но срещна страничния стълб на вратата.

В 12-ата минута "трите лъва" излязоха напред в резултата. Букайо Сака подхвана хубава атака, при която топката стигна до Джак Грийлиш на левия фланг. Последва центриране в наказателното поле на далечната греда, където Рахим Стърлинг бе отлично позициониран, за да засече с глава на празна врата - 0:1!

В 26-ата минута Хари Кейн беше изведен в коридор в наказателното поле. Нападателят овладя и финтира противников играч, преди да нанесе удар към далечния ъгъл, който обаче бе спасен с една ръка от Вацлик. Минута по-късно Чехия създаде най-доброто си положение на гол, след като Томаш Холеш опита хубав удар от дистанция, който бе спасен от Пикфорд.

В 35' Кайл Уокър изчисти топката на крака на намиращия се в наказателното поле Томас Соучек, който веднага опита удар към вратата, но изстрелът му профуча на сантиметри от гредата. Малко след това Люк Шоу опита центриране, което бе отклонено от противников играч и за малко да влезе в близкия ъгъл на вратата на Чехия, но Вацлик изби в корнер.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

През втората част темпото на игра значително спадна. Англия контролираше играта, но не създаваше нищо опасно пред вратата на своя съперник. Чехия пък трудно се добираше до вратата на островитяните. В 61-ата минута Ян Борил получи жълт картон, което означава, че той ще пропусне следващия мач на Чехия в надпреварата.

В средата на полувремето топката беше центрирана в наказателното поле на Чехия, а Хари Магуайър се свлече на тревата слелд съприкосновение с противников играч. Бранителят определено беше изблъскан в гръб, но главният арбитър прецени, че няма достатъчно основания за отсъждането 11-метров наказателен удар.

В края на мача Джордан Хендерсън, който влезе като резерва на почивката, вкара попадение във вратата на Чехия, но то беше отменено заради засада. Малко след това Алекс Крал опита удар от дистанция, който бе твърде неточен.

ПРЕДИ МАЧА

Гарет Саутгейт не може да разчита на болните от коронавирус Бен Чилуел и Мейсън Маунт, а в двете срещи само Фил Фодън получи жълт картон. Така няма застрашени да пропуснат 1/8-финала поради натрупани картони. Все още в игра не са се появявали футболисти като Джейдън Санчо, Джордан Хендерсън и Хари Магуайър.

Очаква се Саутгейт да направи ротации в тима, като мнозина искат да видят в стартовия състав Джак Грийлиш. Мениджърът потвърди, че на върха на атаката отново ще започне Хари Кейн, а включването на Маркъс Рашфорд от първите минути също би изглеждало логичен ход.

Ярослав Шилхави също няма кадрови проблеми, като с картони висят Масопуст, Борил и Хложек. Патрик Шик вкара и трите гола за Чехия на турнира и е сред водещите голмайстори на Евро 2020. Очаква се отново той да поведе атаката на родината си.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Чехия: Вацлик, Борил, Дарида, Масопуст, Соучек, Томаш, Холеш, Цоуфал, Челюстка, Янкто, Шик

Англия: Пикфорд, Шоу, Магуайър, Стоунс, Уокър, Филипс, Райс, Сака, Грийлиш, Стърлинг, Кейн

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички