19 години от магическия гол, превърнал Роналдиньо в легенда (ВИДЕО)


19 години от магическия гол, превърнал Роналдиньо в легенда (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

3888 0

На днешната дата преди 19 години Роналдиньо вкара един от най-запомнящите се голове в историята на футбола. Това се случи в 1/4-финала на Световното първенство в Япония и Южна Корея между Бразилия и Англия.

Майкъл Оуен се възползва от грешка в защитата на бразилците и открива резултата за англичаните в 23-ата минута, но в самия край на първото полувреме Ривалдо възстановява равенството. В 50-ата минута съдията отсъжда пряк свободен удар за фал на Пол Скоулс в средата на терена срещу Клеберсон. Позицията изглежда не много опасна, а Роналдиньо застава зад топката.

Вратарят на Англия Дейвид Сиймън е излязъл достатъчно напред и къде случайно, къде нарочно, Роналдиньо отправя нещо средно между удар и центриране. Топката прехвърля изненадания страж на "трите лъва" и влиза право в скобата на вратата за 2:1. Седем минути по-късно бразилският магьосник отново е главното действащо лице, като получава директен червен картон за фал срещу Дани Милс.

Все пак "Селесао" успява да удържи победата, което класира момчетата на Луиш Фелипе Сколари на полуфиналите. Впоследствие са преодоляни отборите на Турция и Германия, за да се вдигне петата световна титла, като атаката е водена от Роналдо, Роналдиньо и Ривалдо.

Не по-малко интересна е съдбата и на Дейвид Сиймън. След мача общественото мнение смята, че той повече не бива да пази за националния отбор. Все пак Свен-Йоран Ериксон го държи под рамката до началото на квалификациите за Евро 2004, но след равенство 2:2 с Македония, кариерата на стража с националната фланелка приключва.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички