Евро 2020: Словакия ще опита да спре Полша и Роберт Левандовски


Евро 2020: Словакия ще опита да спре Полша и Роберт Левандовски
Снимка: Getty Images/Guliver

1572 0

Четвъртият ден от Европейското първенство по футбол ни е подготвил още футболен екшън, и то с участието на един от най-добрите футболисти в света Роберт Левандовски! Тимът на Полша започва участието си на Евро 2020 с мач срещу Словакия от група Е, където са още отборите на Испания и Швеция. SportLive ви представя всичко, което трябва да знаете преди Полша - Словакия:

КОГА Е МАЧЪТ ПОЛША - СЛОВАКИЯ

Двубоят е днес (14 юни), ще се играе на стадион "Крестовски" в Санкт Петербург (Русия) и ще стартира в 19:00 часа българско време. Тази среща, както и всички останали, ще можете да следите - Евро 2020 НА ЖИВО в SportLive.bg.

Можете да видите и пълната ТВ програма на Европейското първенство по футбол.

НОВИНИ ПРЕДИ СБЛЪСЪКА

Двама от водещите нападатели на Полша - Крищоф Пьонтек и Аркадиуш Милик, отпаднаха от състава за Евро 2020 заради контузии, но добрите новини са, че голмайсторът на тима Роберт Левандовски е на линия и готов да се докаже и на национално ниво. Най-вероятният партньор на Лева в атака ще бъде Давид Ковнацки, а схемата на игра вероятно ще бъде 4-4-2.

В Словакия предпочитат да играят в схема с петима полузащитници, като един от тях е по-дефанзивно настроен. Голямата въпросителна е около звездата на отбора Марек Хамшик, който в края на миналия сезон получи контузия, но се очаква все пак да бъде готов за игра за днешния двубой. 

ФОРМАТА НА ДВАТА ОТБОРА

Полша спечели само един от последните си седем мача, но се нуждае от задължителен успех днес, ако иска да се намеси в битката за класиране към елиминациите. С нападател като Левандовски обаче Полша знае как да бележи, като в последните си четири срещи са вкарали два или повече гола.

Словакия влиза в Евро 2020 в серия от пет мача без поражение, макар и да успя да спечели само един от тези двубои. Това е първи мач за Словакия срещу този съперник от 2013-а насам, като обикновено срещите между двата отбора не са белязани от много попадения. Очакванията са и в този мач да не се стигне до над 2,5 гола.

ПОТЕНЦИАЛНИ СТАРТОВИ 11

Полша: Шчесни; Пятковски, Глик, Беднарек, Берешински; Криховяк, Клих, Желински, Пучач; Йозвиак, Левандовски

Словакия: Дубравка; Пекарик, Сатка, Шкриняр, Хубокан; Кучка, Бенеш; Хараслин, Хамшик, Мак; Дуда

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички