2 гола на Левандовски не стигнаха на Полша за място на 1/8-финалите на Евро 2020


2 гола на Левандовски не стигнаха на Полша за място на 1/8-финалите на Евро 2020
Снимка: Getty Images/Guliver

5017 0

Воденият от Роберт Левандовски тим на Полша отпадна от Европейското първенство по футбол, след като загуби с 3:2 от Швеция в последния трети двубой от груповата фаза. На стадион "Крестовски" в Санкт Петербург Левандовски отбеляза две попадения за "Дружина полска", но това не бе достатъчно за неговия отбор да се класира за 1/8-финалите.

Към елиминациите обаче продължава тимът на Швеция, който дори успя да спечели група Е с актив от 7 точки. На второ място остана тимът на Испания, който разгроми Словакия с 0:5 в другия мач от групата. "Ла Фурия Роха" завърши на второ място в групата с 5 пункта. Словакия остава на трето място с 3 точки и почти със сигурност отпада от надпреварата, подобно на поляците.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още във втората минута Швеция излезе напред в резултата. Отбраната на Полша не успя да спре атака през центъра на шведите, която бе завършена с хубав удар на Емил Форсберг, който се разписва във втори пореден мач за своя отбор - 1:0!

В 17-ата минута Полша изпусна страхотен шанс да изравни резултата. Роберт Левандовски засече центриране от корнер с глава, като ударът му срещна гредата. Нападателят имаше възможност за добавка от още по-близко разстояние, но някак отново нацели напречния стълб и не можа да вкара.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Пет минути след подновяването на играта Робин Куайсон опита опасен удар от дистанция, който обаче бе спасен от Войчех Шчесни. В 59-ата минута Швеция удвои преднината си. Влезлият като резерва Деян Кулушевски отне топката в средата на терена и организира бърза контраатака по десния фланг. След това нахлу към наказателното поле и подаде към Форсберг, който с елегентантен удар вкара за втори път в мача - 2:0!

Само две минути по-късно обаче Полша върна едно попадение. След добра контраатака топката достигна до Роберт Левандовски в лявата зона на игрището, откъдето нападателят се нагласи за удар и отправи страхотен изстрел по посока на вратата на Швеция, който Олсен нямаше как да отрази - 2:1!

В 66' гол на Якоб Шверчок във вратата на Швеция бе отменен поради засада. В 84-ата минута Полша изравни резултата. Роберт Левандовски успя да засече топката в мрежата на шведите и да отбележи второто си попадение в срещата - 2:2!

В самия край на срещата Деян Кулушевски отново свърши чудесна работа за Швеция, като записа втора асистенция в мача на името си. Този път от негово подаване се възползва Виктор Клаесон, за да реализира за 3:2!

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Въпреки че шведите ще продължат, ако просто избегнат поражението, техните опоненти са длъжни да спечелят, за да грабнат едно от първите две места, след като взеха една точка от първите си две срещи.

Ако обаче хората на Яне Андерсон загубят от Полша, а другият мач – между Испания и Словакия, завърши наравно, теоретично шведите могат и да не продължат напред. Реализмът обаче сочи това, че четирите точки в актива на Швеция не внася допълнително напрежение в селекцията на скандинавците.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Швеция: Олсен, Аугустинсон, Даниелсон, Екдал, Исак, Куайсон, Ларсон, Линдельоф, Лустиг, Олсон, Форсберг

Полша: Шчесни, Беднарек, Бережински, Глик, Желински, Йожвяк, Криховяк, Матеуш, Пухач, Швидерски, Левандовски

ВСИЧКО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА МАЧА ШВЕЦИЯ - ПОЛША

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички