Нидерландия гледа към 1/8-финалите след лесна победа над Австрия


Нидерландия гледа към 1/8-финалите след лесна победа над Австрия
Снимка: Getty Images

4315 0

Нидерландия победи Австрия с 2:0 и вече спокойно гледа към 1/8-финалната фаза на ЕВРО 2020! "Лалетата" не изпитаха сериозни трудности в тази среща и напълно заслужено се поздравиха с нови три точки в Група "С". Головете бяха дело на Мемфис Депай и Дензел Дъмфрис, а Австрия отправи първия си точен удар в мача 5 минути преди неговия край.

Така Нидерландия излезе еднолично начело в своята група с актив от 6 точки. На второ и трето място са Украйна и Австрия с по 3 пункта, а последният противник на тима на Франк де Бур - Северна Македония е на последното четвърто място с 0 точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Старши треньорът на Барселона Роналд Куман бе забелязан на трибуните на "Йохан Кройф Арена". Наставникът застана начело на каталунците именно след като преди това бе треньор на "лалетата"!

В 8-ата минута главният съдия бе посъветван от ВАР да разгледа една ситуация, при която Давид Алаба застъпи Дъмфрис на границата на наказателното поле. Той го направи и прецени, че основания за дузпа има и нарушението е вътре в полето! Мемфис Депай застана зад бялата точка и реализира със силен удар в долния десен ъгъл на вратата - 1:0!

В 24-ата минута вдъхновеният Депай стреля силно от около 17-18 метра, но ударът му премина малко встрани от лявата греда на Бахман. Малко след това и Австрия отправи първия си удар към вратата на Нидерландия, но топката срещна главата на Матайс де Лихт. В 28-ата минута отново защитникът на Ювентус се намеси решаващо, за да не позволи да се стигне до опасност пред вратата на Стекеленбург.

Шест минути по-късно Хинтерегер шутира много силно по диагонал от далечна дистанция, но ударът ме премина на около метър и половина над вратата на "лалетата". Пет минути преди края на полувремето Мемфис Депай направи голям пропуск! Вегхорст бе изведен на добра позиция зад защитата и не се полакоми, а подаде към непокрития Депай, но той почти на празна врата прати топката високо над гредата - ВИДЕО ОТ ТАЗИ СИТУАЦИЯ!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна с лек натиск на Австрия, но той не доведе до нищо по-опасно пред вратата на домакините. След 50 минути игра статистиката показваше равно притежание на топката - 50:50, но головите възможности бяха 7:2 в полза на "лалетата".

Точно един час след началото на мача Нидерландия бе много близо до втори гол. След изпълнението на едва втория корнер в срещата, топката бе свалена от Вегхорст от втора греда към Де Врай, той нанесе удар с глава, но Бахман се намеси добре, а след това последва карамбол и кълбото някак си излезе в нов ъглов удар.

Логичното все пак се случи шест минути по-късно! Мемфис Депай изведе от центъра влезлия на смяна Дониел Мален и той със свежи сили бързо набра скорост, стигна до наказателното поле и много умно извади топката към Дъмфрис, който почти на празна врата направи резултата 2:0!

На Австрия бяха нужни 85 минути, за да отправи първия си точен удар към вратата. Той бе дело на появилия се в игра от пейката Карим Онисивио, но Стекеленбург улови без проблем топката. Интересно е да се отбележи, че срещата завърши с по-високо притежание на топката от страна на Австрия, но това очевидно не бе достатъчно дори за едно почетно попадение от тяхна страна...

СЪСТАВИ

Нидерландия: Стекеленбург, Де Лихт, Де Врай, Ван Анхолт, Блинд, Дъмфрис, Вайналдум, Де Роон, Вегхорст, Де Йонг, Депай

Австрия: Бахман, Улмер, Хинтерегер, Драгович, Лайнер, Алаба, Шлагер, Лаймер, Баумгартнер, Забицер, Грегорич

ПРЕДИ МАЧА

ПЪЛНО ПРЕВЮ на този мач можете да прочетете тук!

Нидерландия и Австрия са лидери в група "С" на Евро 2020 с актив от по 3 точки, но Вундертимът е с по-добра голова разлика. Мачът ще се играе на стадион "Йохан Кройф Арена" в Амстердам!

В първите си мачове от турнира на Стария континент "лалетата" победиха трудно Украйна с 3:2, а австрийците се наложи над Северна Македония с 3:1!

Дони ван де Беек и Матайс де Лихт са под въпрос за днешния мач. Бранителят на Ювентус дори не беше в групата за мача с Украйна заради контузия, но сега има вероятност да бъде поне на резервната скамейка. Марко Арнаутович пък е наказан за един двубой заради псувните срещу играч на Северна Македония.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички