Ето за какво УЕФА предупреди съдиите да са по-строги в мачовете


Ето за какво УЕФА предупреди съдиите да са по-строги в мачовете
Снимка: Getty Images

1033 0

Европейските рефери са били насърчени да дават по-сериозни наказания на футболистите за симулации, прекомерни реакции след фаул и опити да изкарат картон на съперников играч. Това се е случило на курса, през който са преминали арбитрите от Стария континент, а новината бе обявена от ръководителят на съдийската комисия към УЕФА Роберто Розети.

Също така съдиите са призовани да вземат по-строги мерки в ситуации, когато играчите заобикалят рефера и оказват натиск върху него, опитвайки да го принудят да промени решението си.

"Загрижени сме, не искаме да се случват подобни инциденти. Те вредят на играта и на нехния имидж. Такова поведение е неуважително и не отразява духа на честната игра, когато футболистите например се опитват да измамят съдията или да му окажат натиск да предупреди или изгони противник", заяви Розети, цитиран от сайта на УЕФА.

"Не искаме това да се случи, не можем да се примирим. Затова молим съдиите да бъдат бдителни и да предприемат строги и последователни действия в такива случаи. Особено важно е реферите винаги да действат според това, което виждат, а не според това, което чуват", допълва шефът на Съдийската комисия към европейската централа. А ето какви са целите за българското съдийство, изразени от Виктор Касай и БФС.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички