Новият шеф на съдиите Виктор Кашай у нас: С Боби Михайлов имаме една и съща цел


Новият шеф на съдиите Виктор Кашай у нас: С Боби Михайлов имаме една и съща цел
Снимка: Emona Tsoncheva / / LAP.bg

1630 0

Виктор Кашай, който е новият председател на Съдийската комисия към Бъгарския футболен съюз, даде интервю, в което говори за "новото предизвикателство", което поема. Той спомена и президента на родната централа Борислав Михайлов и призна, че имат една и съща цел.

"Не е въпросът, че след Русия поемам България. Търся ново предизвикателство, където мога да съм полезен с подобряване на нивото на съдийството. Сега е подходящо време, защото българското съдийство се нуждае от нов импулс. България и Унгария имат много общи неща - малки държави с не много съдии, но това способства за по-доброто развитие на качеството на реферите. Може да им се обърне повече внимание по отделно.

Подобряването на съдийството е неспираща дейност. Ако работите 10 години по усъъвршенстването, това пак няма да е достатъчно. Появяват се нови предизвикателства, изменения. Договорът ми е за година и половина, но това е просто първата стъпка. Всичко е възможно да се случи след този период" - започна той пред "Диема спорт".

"Имах предварителни разговори с Президента Михайлов. Обсъждахме ситуацията онлайн, после се срещнахме. Оказа се, че имаме една и съща цел. Неговото желание е да подобри работата на СК, аз приех да дам моя опит, за да се осъществи. Кабаков е едно от най-коментираните имена в европейското съдийство, но нямам особено голяма информация върху българските съдии. Запознах се с броя на отборите, структурата на първенството, гледах някои ситуации от efbet Лига. Опитвам се да се уча ден за ден.

Не забравяйте, че ВАР е нов проект в България. УЕФА няма да назначи за топ мачовете ВАР съдии с малък опит. Трябва да се натрупа опит и ако след време някой съдия покаже качества, може да продължи заедно с Кабаков в екип.

Ще работя с младите и с по-опитните, няма значение какви са. Важно е отличното представяне на терена. Ако не вярваме на новите съдии, на новото поколение, може да изпуснем шанса да номинираме съдии за европейските клубни турнири в бъдеще" - допълни още Кашай.

Съвсем скоро пък друго "ново попълнение" на родната централа Георги Иванов - Гонзо загатна за промени в БФС, от които хората ще бъдат приятно изненадани.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички