Маурицио Сари потвърди, че Кристиано Роналдо е бил "над" Ювентус


Маурицио Сари потвърди, че Кристиано Роналдо е бил "над" Ювентус
Снимка: Getty Images/Guliver

2342 0

Маурицио Сари ръководи Кристиано Роналдо в Ювентус през сезон 2019/20, когато „бианконерите” триумфираха за последно титлата. Все пак специалистът, който съвсем наскоро пое Лацио, потвърди, че понякога е трудно да се напаснеш с португалската суперзвезда.

Новият бос на „римските орли” призна, че когато има играч като Кристиано, напълно естествено е той да бъде над целия отбор. „Кристиано Роналдо е мултинационална марка с лични интереси, които трябва да съвпадат с тези на отбора”, намекна пушещият треньор в интервю за SportItalia.

„Много е трудно да се управлява такава ситуация и да се съобразиш с всички гледни точки. За себе си пък смятам, че съм по-добър треньор, отколкото мениджър”, призна Сари, асоциирайки работата си в Челси като мениджър.

„Безспорен факт е, че с Роналдо има много положителни аспекти, защото цифрите, които носи накрая на годината, помагат адски много на отбора. Когато някой достигне тези нива, е ясно, че той представлява нещо повече от отбора. Повече от нормалното. Това все пак зависи и от клуба дали ще го позволи. Според мен е по-добре обаче да се откажем от един играч, отколкото от пет или шест”, потвърди Сари.

Торинският гранд доминираше из цяла Италия в период на девет поредни години и сякаш Скудетото се приемаше за даденост до тази година, когато Интер свали от трона „бианконерите”.

„Спечелихме титлата без да я празнуваме. Всеки отиде на вечеря сам”.

След уволнението си от „Алианц Стейдиъм” Сари призна, че е имал много предложения за работа, а най-настоятелни са били бившите му работодатели от Наполи. Треньорът добави също така, че отговорът към всяка заинтересувана страна е бил един и същ. Да го потърсят през юли.

След като преди водеше Жоржиньо в Наполи и Челси, той бе разпитан дали халфът на Италия би бил кандидат за Златната топка, ако „скуадра адзура” спечели Евро 2020. „Ако страната ни триумфира на Евро 2020, разбира се, че ще е кандидат за Златната топка. Той е много фин играч като техника и мнозина вероятно не го осъзнават добре. Трябва да го фиксирате какво прави по терена и то е, че всичко изглежда с лекота”, похвали Жоржиньо Маурицио Сари.

С пристигането на Жозе Моуриньо в Рома, Сари очаква нетърпеливо дербито между Лацио и „джалоросите”. „В крайна сметка това е дуел между двата тима. Аз няма да мога да вкарам гол, нито Моуриньо може да ми спаси удара, така че не е дерби между нас. Отборите са всичко, които имат значение и важност”, отговори той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички