Ерлинг Холанд измести Мбапе като най-ценен играч, Килиан е най-старият в топ 10


Ерлинг Холанд измести Мбапе като най-ценен играч, Килиан е най-старият в топ 10
Снимка: GettyImages

3638 0

Футболният и бизнес портал "Football Benchmark" състави тазмесечна класация на най-ценните играчи в спорта. Според тях Ерлинг Хoланд вече е най-ценният играч, оценен на цена от 194 милиона евро, изпреварвайки Килиан Мбапе, който досега оглавяваше класацията в почти всички списъци.

Звездата на Реал Мадрид Винисиус се нарежда като трети най-ценен играч със 157 милиона евро, а четвърти е Джуд Белингам със 152 милиона евро.

Мбапе - най-възрастният в топ 10

Мбапе, въпреки че стигна до финала на Световното първенство, беше изпреварен от инерцията на Холанд - голмайстор в една от петте най-добри лиги на Европа, голмайстор в Шампионска лига и спечелил требъл под ръководството на Пеп Гуардиола.

Струва си да се отбележи, че Мбапе вече е най-възрастният играч в тази десетка на най-ценните играчи, въпреки че е само на 24 години. Холанд е на 22, Винисиус на 23, а последното попълнение на Реал Мадрид от Дортмунд е само на 20. Гави, на 18 години, вече е шести със стойност от 140 милиона. Друга звезда на Барселона, Педри, е девети с оценка от 129 милиона. Междувременно Мбапе вече е с ограничено време относно решението, което трябва да вземе за бъдещето си, макар че се завърна в ПСЖ за тренировки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички