Екс треньор на Лудогорец поема кипърски отбор


Екс треньор на Лудогорец поема кипърски отбор
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

1052 0

Бившият старши треньор на Лудогорец Валдас Дамбраускас поема отбора на Омония (Кипър) от новия сезон, обявиха зелените от Никозия. Договорът на литовският специалист влиза в сила от 1-и юни 20204-а година и ще бъде за два сезона.

Той направи Лудогорец шампион

Дамбраускас беше начело на "орлите" от Разград през цялата календарна 2021-а година и естествено, спечели шампионската титла в България. След като напусна България, той беше начело на Хайдук (Сплит), където спечели Купата на страната, както и в гръцкия ОФИ (Крит).

Още: Валдас Дамбраускас с болезнено откровено интервю за раздялата с Лудогорец

В момента Омония се води от временния наставник Янис Анастасиу, който ще остане в екипа на Дамбраускас след юни. Двамата ще имат комуникация до края на сезона, а също така ще говорят и по селекцията за следващия сезон.

Представяйки 47-годишния Дамбраускас, от Омония написаха: "Той работи като старши треньор в клубове от 2012-а годинна и оттогава е спечелил титли с четири отбора. Започна с Жалгирис Вилнюс, с който спечели две шампионски титли, три купи и две суперкупи. След това изведе РФС до купата, специално постижение, тъй като това беше първата титла в историята на клуба от латвийската столица Рига. След това успя да стане шампион с Лудогорец Разград, като спечели и Суперкупата, а с българския отбор се класира и за групите на Лига Европа на УЕФА, като отстрани Олимпиакос Пирея в третия квалификационен кръг на Шампионската лига на УЕФА".

Още: ОФИЦИАЛНО: Валдас Дамбраускас повече няма да води Лудогорец

В момента Омония е на 4-о място в кипърското първенство с 52 точки, на 8 от лидера и най-голям местен съперник АПОЕЛ (Никозия).

Още: Бившият треньор на Лудогорец Валдас Дамбраускас е на крачка от това да започне нова работа

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички