Едмилсон обясни защо Меси е по-добър от Марадона и Пеле


Едмилсон обясни защо Меси е по-добър от Марадона и Пеле

534 0

Бившият полузащитник на Барселона Едмилсон заяви с какво според него настоящият лидер на тима Лионел Меси се различава от двама от бившите футболисти, определяни за най-добрите в историята на този спорт. Става дума за сънародника на Меси - Диего Марадона, и бразилската легенда Пеле.

"Още когато бях в Барселона видях, че Меси се различава от другите. Той беше изключително силен като дух човек и видях качество у него, което съм виждал в много малко хора. Когато преминах в тима и видях как 17-годишно момче, което тренираше с нас и контролираше така топката...", заяви Едмилсон.

"Меси често се сравнява с други велики играчи. Всеки има своето време, своето поколение. Но когато играчът успее да се задържи на това ниво толкова дълго... Именно това има значение. Лео играе на това ниво повече от 10 години. За разлика от него, Пеле и Марадона бяха на високо ниво три-четири години. В това е разликата", допълни бразилецът. А как отговори Христо Стоичков на въпроса "Меси или Марадона" вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Парите и спортът


Смешните суми, които клубовете плащали на звездите в зората на футбола

Доходите на футболистите от найй-висока класа в наши дни възлизат на десетки милиони евро. За своята кариера...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама