Едмилсон обясни защо Меси е по-добър от Марадона и Пеле


Едмилсон обясни защо Меси е по-добър от Марадона и Пеле
Снимка: Getty Images/Guliver

3002 0

Бившият полузащитник на Барселона Едмилсон заяви с какво според него настоящият лидер на тима Лионел Меси се различава от двама от бившите футболисти, определяни за най-добрите в историята на този спорт. Става дума за сънародника на Меси - Диего Марадона, и бразилската легенда Пеле.

"Още когато бях в Барселона видях, че Меси се различава от другите. Той беше изключително силен като дух човек и видях качество у него, което съм виждал в много малко хора. Когато преминах в тима и видях как 17-годишно момче, което тренираше с нас и контролираше така топката...", заяви Едмилсон.

"Меси често се сравнява с други велики играчи. Всеки има своето време, своето поколение. Но когато играчът успее да се задържи на това ниво толкова дълго... Именно това има значение. Лео играе на това ниво повече от 10 години. За разлика от него, Пеле и Марадона бяха на високо ниво три-четири години. В това е разликата", допълни бразилецът. А как отговори Христо Стоичков на въпроса "Меси или Марадона" вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички