Холанд с постижение, което дори Меси и Роналдо не са записали на неговите години


Холанд с постижение, което дори Меси и Роналдо не са записали на неговите години
Снимка: Getty Images/Guliver

1736 0

Ерлинг Холанд показа, че паузата във футбола заради коронавируса не му е повлияла особено, като се завърна с гол в първия двубой на Борусия Дортмунд срещу Шалке. След присъединяването си към немския тим през зимата Холанд има 13 гола във всички надпревари, а трансферната му сума за по-малко от година скочи от 5 млн. евро до 60 млн. евро.

Дори Кристиано Роналдо и Лионел Меси не са успели да запишат впечатляващите 41 гола до този момент, а още по-впечатляващото е, че нападателят е само на 19 години, 9 месеца и 23 дни. Португалецът трябваше да чака за такъв брой попадения до сезон 2007/08 в Манчестър Юнайтед, когато бележи 42 попадения във всички сезони на 23 години. Меси бележи 41 гола за Барселона на 22 години, 10 месеца и 6 дни през сезон 2009/10.

Със сигурност е много рано Холанд да бъде сравняван с тези двама феноменални играчи, но не може да се отрече, че постижението му е забележително. Дори Килиан Мбапе, Неймар и Антоан Гризман не са успели да стигнат до подбни числа, а други елитни нападатели трябваше да чакат дълго, за да вкарат 40 гола за един сезон.

Робърт Левандовски ги достига на 27 години, както и Пиер-Емерик Обамеянг, докато Единсън Кавани го прави на 29. Мохамед Салах и Хари Кейн бяха по-бързи до върха, впечатляващо съответно на 25 и 24, а Луис Суарес вкарва толкова през 2009/10 на 23 години. 

По време на рурското дерби се разигра и друга любопитна сцена - между Ерлинг Холанд и Жан-Клер Тодибо, който "посъветва" младия голмайстор с много нецензурни думи (видео и подробности вижте тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички