Единствен и неповторим: Меси получи награда, каквато никой друг футболист няма


Единствен и неповторим: Меси получи награда, каквато никой друг футболист няма
Снимка: GettyImages

1927 0

Един от най-великите футболисти в историята - Лео Меси, не спира да чупи рекорд след рекорд. Аржентинецът постигна нещо, което никой друг преди него не съумя да стори.

Кое е поредното му постижение?

Световният шампион от Мондиала в Катар миналата година се превърна в първия мъж футболист, получил наградата "Атлет на годината" на списание "TIME". Това си отличие той заслужи с постиженията си с ПСЖ, националния отбор и Интер Маями.

Всяка година, от 2019 г., авторитетното издание връчва награда за най-влиятелен и успешен атлет. Първи наградени бяха дамите от  женския национален отбор на САЩ след триумфа им на Световното първенство през 2019-а година.

Ефектът Меси

В миналогодишното издание пък отличен бе бейзболната звезда Арън Джъдж. С пристигането си в Щатите Меси тотално промени облика на футбола там. Стадионите започнаха да се пълнят до дупка, редица популярни личности посещават неговите мачове, а тимът му бележи значителен възход.

Само дебютът му с екипа на Интер Маями донесе нови 110 000 абонати на сезонния абонамент на МЛС, осигуряващ достъп до пряко предаване и запис на срещите в елита. Това е скок от около 1700% в сравнение с предходния ден, в който също мнозина заплатиха, очаквайки своя любимец.

А същевременно Меси се събира със свой близък приятел и бивш съотборник в САЩ.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички