Дзола за Стоичков: Той е наистина много луд, Парма се нуждаше от такава световна звезда


Дзола за Стоичков: Той е наистина много луд, Парма се нуждаше от такава световна звезда

3135 0

Световната футболна легенда Джанфранко Дзола даде интервю за предаването „Код Спорт“ по ТВ+, като говори и за съвместния си престой с Христо Стоичков в Парма.

"Христо беше световна звезда. Дойде при нас от Барселона. Безспорно неговото присъствие повиши значително качеството на Парма, а и интереса към нас. За съжаление Христо остана само една година в Парма и това е реално единственият сезон, в който сме били заедно. Но беше достатъчен, за да се уверя в директен контакт, че Стоичков е прекрасен човек и футболист.

"Обявих му, че съм много щастлив от факта, че ще играем заедно. Всички в Парма се радвахме, когато научихме новината за трансфера. Искахме да се развием, да станем по-голям клуб и ни трябваше човек като Христо", заяви Дзола.

Стоичков обаче остана само една година в италианския тим. "Той беше привикнал на коренно различен стил в Барселона. Точно това му попречи. Трябваше да го пускат на непривични за него постове в атаката с нови задачи. Така се стигна до бързата раздяла, но неговите заслуги за Парма през тази година са неоспорими. Нямахме никакви проблеми. Неприятно за Христо беше, че Парма залагаше на система с двама нападатели и тя не му допадаше. Не беше най-добрата му позиция да бъде на върха на атаката". Относно съревнованието по "лудост" между Христо Стоичков и Диего Марадона: "Мисля, че Христо е наистина много луд. Но Диего... О, той е на върха в това. А как Стоичков нападна Кристиано Роналдо наскоро вижте тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички