Стоичков: Суарес е най-добрата "деветка" в историята на Барселона


Стоичков: Суарес е най-добрата "деветка" в историята на Барселона
Снимка: принтскрийн

1851 0

Легендата на Барселона Христо Стоичков обсипа с комплименти централния нападател на бившия си клуб - Луис Суарес. Българинът определи уругваеца като "най-добрата деветка" на каталунския гранд. Стоичков заяви, че голямата трансферна цел на лидера в испания - Лаутаро Мартинес, ще преуспее на "Камп ноу", ако приема съветите на Лионел Меси и на Суарес.

"Много е лесно да успееш в Барселона. Трябва да имаш характер, т.е отговорност. Лаутаро Мартинес ще има късмета да има двама души отпред, които ще бъдат много важни в спортната му кариера като Меси и Суарес. Той ще има късмет, че Луис Суарес може да го научи на много повече, отколкото знае", заяви Камата пред 'Radio Villa Trinidad'.

"За мен Суарес е и ще бъде най-добрата деветка, която е минала през историята на Барселона заради своите голове и спечелени титли. Той е еталон за Мартинес, за да може да види как трябва да се движи. Обърнете внимание, че много от головете, които Меси вкарва, са защото е имало точен ход на Суарес, който оставя Лео свободен да действа. Има отборна работа", допълни легендата.

"Той ще го научи как да се движи. Лаутаро е много подвижен нападател, той не спира да се движи. Барселона е голям клуб, там е лесно да се играе, но футболистът трябва да играе за отбора", завърши Стоичков. А коя дата празнува той като втори рожден ден и защо вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички