Аржентина отчая Уругвай, Лионел Меси порита за здраве (ВИДЕО)


Аржентина отчая Уругвай, Лионел Меси порита за здраве (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2966 0

Носителят на Копа Америка от 2021 година - Аржентина, нанесе тежък удар по амбициите на Уругвай и го победи с минималното 1:0 като гост в среща от квалификациите за Световното първенство в Катар в зона "Южна Америка"!

Единственото попадение в срещата бе дело на Анхел ди Мария, който се разписа в седмата минута с техничен шут, след като преди това бе получил пас от Пауло Дибала. Вратарят на "гаучосите" Емилиано Мартинес се отличи с четири много добри спасявания, докато колегата му от другата страна на игрището - Фернандо Муслера, отрази два пъти по-малко удари.

Аржентина владееше повече топката (64%), но Уругвай създаде повече голови положения (19 срещу 7). Луис Суарес започна като титуляр и до края не бе заменен, а Лионел Меси се появи в игра в 76-ата минута, след като по-рано през седмицата се говореше, че има леки проблеми и не е готов за цял мач.

Урусите нямат победа срещу този противник вече осем години, докато за шампиона на континента това бе 16-и пореден мач без поражение в квалификационен цикъл. В класирането Уругвай е на шесто място с 16 точки от 13 мача, докато Аржентина е на второ, след Бразилия, с 28 пункта след 12 изиграни срещи.

За Катар 2022 се класират първите пет национални отбора, а до края всеки тим трябва да изиграе по точно 18 мача! Ето и разширен репортаж от мача:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички