Дюкенс Назон вдъхнови Хаити с исторически гол за силен старт на Голд Къп (ВИДЕО)


Дюкенс Назон вдъхнови Хаити с исторически гол за силен старт на Голд Къп (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

7146 0

Нападателят и голмайстор на ЦСКА Дюкенс Назон имаше ключова роля в успеха на Хаити срещу Катар с 2:1 на Голд Къп. С негово попадение успя да изравни резултата и се првърна в първия играч на Хаити, който вкарва в 4 поредни издания на турнира. Назон е вкарвал през 2015 г., 2019 г., 2021 г. и 2023 г.

Той вкара от дузпа в края на първото полувремето, а Катар поведе в 20-ата минута чрез Юсуф Абдел Разак. Победното попадение за Хаити дойде в 97-ата минута, когато след центриране Пиеро се разписа за 2:1. Въпреки че тимът на Дюкенс Назон бе сочен като аутсайдер преди двубоя, то на терена това изобщо не пролича. От самото начало бе по-добрият отбор и залсужено победи домакина на последното издание на световното първенство.

Вторият мач за Назон и съотборниците му е на 30 юни, когато играят срещу един от фаворитите в турнира Мексико. На 3 юли пък ще се изправят срещу Хондурас. 

Подготовката с ЦСКА

Заради ангажиментите си в турнира Назон ще изпусне част от подготовката с ЦСКА.  "Червените" постепенно започват тренировки, а на 26 юни (понеделник) ще отлетят за Фулпмес (Австрия), където се проведе и миналогодишният летен лагер.

Моментално след края на Първа лига футболистът замина за лагера на сънародниците си във Флорида, като състезанието на КОНКАКАФ ще се проведе от 25 юни до 16 юли. След края на турнира таранът ще получи няколко дена почивка от ЦСКА и тепърва ще стане ясно кога ще е на разположение за клубните ангажименти. Преди началото на турнира пък направи мил жест като облече цял квартал с фланелки на ЦСКА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички