"Дори Лионел Меси и Кристиано Роналдо нямаха такава статистика" - Хосеп Гуардиола се прехласна по Ерлинг Холанд


"Дори Лионел Меси и Кристиано Роналдо нямаха такава статистика" - Хосеп Гуардиола се прехласна по Ерлинг Холанд
Снимка: Getty Images / колаж: SportLive

1365 0

Във вторник (13-и февруари) вечер Манчестър Сити гостува на Копенхаген в първи мач от 1/8-финалите в Шампионска лига, който ще започне в 22:00 ч. (българско време).

На пресконференция преди сблъсъка в Дания, старши треньорът на "гражданите" - Хосеп Гуардиола, изтъкна качествата на централния си нападател Ерлинг Холанд, който наскоро се завърна от контузия.

"Дори Меси и Кристиано нямаха такава статистика"

Мениджърът не спести похвалите си по адрес на норвежеца и заяви, че дори Лионел Меси и Кристиано Роналдо, на неговата възраст, не са имали толкова много голове в най-комерсиалния клубен турнир:

ОЩЕ: Убийственото дуо на Манчестър Сити: Холанд и Де Бройне с постижение за историята!

"Виждате каква бройка (б.р. - попадения) има на 23 години. В Шампионска лига дори Меси и Кристиано нямаха такава статистика. Числата му са впечатляващи, а той вкарва голове където и да е - при нас, в Борусия Дортмунд, преди това и в РБ Залцбург...", изтъкна Пеп по адрес на Холанд, цитиран от "Manchester Evening News", а след това допълни:

Ерлинг Холанд и Хосеп Гуардиола

"Той вкарва винаги и навсякъде. Това му помага да си изгради специална психика. За нас е удоволствие, че вече се завърна след контузията. Два месеца са дълъг период от време, а и Кевин де Бройне го нямаше в продължение на 5, така че сега сме много щастливи".

*Кристиано Роналдо е голмайстор №1 в историята на Шампионска лига - 140 гола. Лионел Меси е втори със 129 попадения. За момента Ерлинг Холанд е нанизал точно 40 (в общо 35 мача).

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички