"Днес казвам сбогом на футбола": Александър Коларов прекрати кариерата си на 36 години


"Днес казвам сбогом на футбола": Александър Коларов прекрати кариерата си на 36 години

3481 0

36-годишният сърбин Александър Коларов обяви, че слага край на своята професионална кариера! За последно той бе част от Интер, но договорът му изтича в края на месец юни и няма да бъде подновяван. 

"Днес казвам сбогом на футбола. Винаги съм знаел, че рано или късно този ден ще дойде и въпреки това съм благодарен, че успях да осъществя това, което винаги е било моята мечта", написа защитникът в социалните мрежи и разкри бъдещите си планове:

"Сега вече се фокусирам върху моя "втори живот" в света на футбола. И поради тази причина веднага щом бъдат публикувани обявите, ще се запиша в квалификационните курсове на "Националния футболен център" в Коверчано първо за скаут, а веднага след това и за спортен директор".

"Благодаря на всички хора, които ме последваха в тази първа част от кариерата ми. Най-вече на всеки съотборник в отборите, в които играх, както и в националния тим на Сърбия, моята родина, която винаги съм представлявал с голяма гордост. Благодаря на клубовете, президентите, директорите, треньорите и техническия персонал, лекарите, физиотерапевтите и всички, които помагаха в кариерата ми и работеха усилено от заден план", завършва Коларов.

Левият краен бранител е юноша на Цървена звезда, но започва професионалната си кариера в Чукарички през 2004 година. Следва трансфер в ОФК Београд, а през 2007 година преминава в Лацио. Сърбинът стана особено популярен в Манчестър Сити, а след това прекара 3 години и в Рома, преди да се присъедини към Интер.

Александър Коларов може да се похвали с общо 507 мача на клубно ниво, в които е вкарал 52 гола и е раздал още 69 асистенции. Интересно е да се отбележи, че въпреки рисковата позиция, на която играе, той си е изкарал само 6 червени картона (3 директни) за 18 години във футбола!

Вижте още: Напуска ли Барса: Фен хвана на тясно Дембеле, за да го пита за Челси (ВИДЕО)

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички