Официално: Ливърпул обяви трети входящ трансфер!


Официално: Ливърпул обяви трети входящ трансфер!
Снимка: Getty Images

3793 0

Английският гранд Ливърпул официално представи третото си ново попълнение през това лято. Мърсисайдци привлякоха 18-годишния краен бранител на шотландския Абърдийн Калвин Рамзи, който подписа дългосрочен договор на "Анфийлд".

Още преди около седмица стана ясно, че след трансферите на Фабио Карвальо и Дарвин Нунес ръководството на Ливърпул преговаря и за Калвин Рамзи. Днес "червените" официално обявиха на своя сайт, че са завършили сделката, без да упоменават конкретни детайли около трансфера.

Рамзи си прокара път към професионалния футбол през академията на Абърдийн, а през 2021-ва дебютира за първия отбор. Оттогава той изигра 39 мача за тима, като действа основно в дясната зона на отбраната. Калвин Рамзи може да се похвали и с девет асистенции.

„Просто треперя и наистина е сбъдната мечта да бъда тук“, каза развълнуваният Рамзи след финализирането на трансфера. „Беше сбъдната мечта да играя за Абърдийн, а сега да бъда в един от най-големите, ако не и в най-големия клуб в света, това е огромно постижение и с нетърпение очаквам да се опитам да покажа на феновете какво мога.

„Надявам се, че мога да вляза в предсезонната подготовка, да покажа на всички в клуба, на персонала, на играчите на какво съм способен и тогава ще видим какво ще се случи оттам нататък", добави още Рамзи.

Привличането на Рамзи вероятно ще се окаже последният летен трансфер на Ливърпул.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички