Виктор Касай с първо изявление - посочи големия проблем в съдийството и начерта целите си


Виктор Касай с първо изявление - посочи големия проблем в съдийството и начерта целите си
Снимка: Getty Images

1834 0

Новият шеф на Съдийската комисия към БФС Виктор Касай направи първо изявление, след като стана ясно, че официално заема позицията.

"За мен това е голямо предизвикателство. Съдийството винаги е интересна тема, независимо в коя част на света. Щастлив съм от поканата от БФС и от г-н Михайлов. Идеята на моето привличане е развиването на нови проекти в българското съдийство", започна коментара си той.

"Надявам се двете страни да сме си ползотворни. Най-големият проблем в съдийството са грешките. Моята цел е да намаля, доколкото мога, грешките на съдиите. Ще се опитам с всички сили да го постигна. В момента с моите колеги събираме информация какво е актуалното състояние на българското съдийство. Когато имаме цялостната картина, ще вземем решения как да процедираме с най-належащите проблеми и въпроси", посочи Касай, но предупреди:

"Не можем да гарантираме на 100% изчистването на всички грешки. Ще се опитаме да ги сведем до минимум. Много съм щастлив, че имаме възможност да използваме системата ВАР. Тя помага не само на съдиите, но и на клубовете и техните фенове".

"Всички трябва да сме доволни, че имаме тази система в България. Това е първият ѝ сезон в България. Не са проведени много мачове с нея. Съдиите трябва да трупат опит. Средно са използвали системата по 3-4 пъти, което не е достатъчно".

"Тепърва трябва да подобряват нивото си, но съм сигурен, че с времето ще се справят все по-добре. Това е изцяло нова система. Повече от 100 години съдиите са разполагали само със свирка и картони. Вече могат да променят решенията си в хода на мача. Практиката сочи, че първите една-две години винаги са трудни, но нещата значително ще се подобрят", добави Виктор Касай, а за финал отсече:

"Аз съм тук, за да работя със съдиите, а не с клубовете. Разбира се, ние сме в контакт, тъй като всички искаме футболът да се развива. Уважавам всички клубове, но ще ги третирам абсолютно еднакво. Не искам да говоря за странични отношения!".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички