Димитър Бербатов останал разочарован, че го иска Тотнъм, а не Реал Мадрид или Барселона


Димитър Бербатов останал разочарован, че го иска Тотнъм, а не Реал Мадрид или Барселона
Снимка: Guliver/GettyImages

3927 0

Бившият български нападател Димитър Бербатов споделя, че не е бил особено ентусиазиран, когато е разбрал, че интерес към него има Тотнъм. Той изкара два сезона при "шпорите", като вкара 46 гола, след като се присъедини от Байер Леверкузен срещу трансфер от 10,9 млн. паунда. Младият Бербатов обаче тогава не разбирал защот европейските грандове не проявявали интерес към него, а само Тотнъм.

"Бях като "Чакай, секунда, Тонтъм ме иска? Какво? Не Барселона, Реал Мадрид или Ман Юнайтед". Мислих си подобни глупави въпроси, защото смятах, че се справям добре и големите отбори ще тръгнат след мен. Когато си млад, смяташ, че знаеш всичко. Мислиш, че имаш отговорите на всички въпроси, но не знаеш нищо.

Интуицията ми каза, че е правилното време. Да, няма да е лесно, но имах нужда от предизвикателство. Когато се срещнах с Мартин Йол, вече знаех, че трябва да отида там", казва Бербо пред TalkSport и добавя, че упоритостта му също е била от полза при преминаването в Англия.

"Той седеше на стола като Кръстникът! Беше сякаш:"Берба, добре дошъл моето момче!". И тогава си казах:" Това е точното място прост защото понякога  усещаш връзката с някого, не знам как да го обясня. Второ, защото Мартин приличаше на покойния ми дядо, когото обичах до смърт. Мислех си: "Тук ще се получи нещо".

Бербатов помогна да сложи край на деветгодишната трофейна суша на Тотнъм, като вкара за крайната победа за Купата на Лигата с 2: 1 над Челси през 2008 г., която беше последният път, когато клубът вдигна трофей. Формата му в северен Лондон му докара трансфер на стойност 30 милиона паунда в Манчестър Юнайтед при сър Алекс Фъргюсън, като Бербатов отново си спомни за най-болезнения момент, че не попадна в състава за финала на Шампионска лига през 2008 година.

"Беше наистина болезнено да чуя, че няма да играя. Фъргюсън ми го каза точно преди мача. Каза ми "Бербс, убива ме, че трябва да ти го кажа, но трябва да те оставя извън състава". Изненадах се. Бях наистина уверен във възможностите си, но в крайна сметка нещата се случиха така". А кои са идеалните 11 на Димитър Бербатов - вижте в този материал.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички