Дидие Дешан защити Килиан Мбапе, но призна за проблемите му: Той не е в период на ефективност


Дидие Дешан защити Килиан Мбапе, но призна за проблемите му: Той не е в период на ефективност
Снимка: GettyImages

1434 0

Килиан Мбапе със сигурност не преживява най-добрия момент от кариерата си. Въпреки че остава голмайстор в Лига 1, той не е отбелязвал гол в последните четири мача във всички турнири, нещо необичайно за него.

Освен това се появиха слухове, според които французинът е редовен посетител на партита на "Парижки нощи". В тази пауза за националния отбор той ще се стреми да преоткрие най-добрата си версия, както и да възстанови инстинкта си за гол.

Дешан защити звездата си

А треньорът му във Франция Дидие Дешан иска да му помогне в това. Треньорът пожела да защити звездата си и увери, че не се притеснява, но призна, че ще разговаря с него. "Той не е в период на ефективност, както обикновено. За играч като него прави впечатлeние малко повече", обясни треньорът. Въпреки това, треньорът е позитивно настроен и подчерта аспектите, в които Мбапе се е подобрил. "Той е по-достъпен, по-подвижен и направи много усилия срещу Рен".

Дешан припомни и тежкото лято, с което нападателят трябваше да се сблъска, поради което моли за повече търпение с него. "С всичко, с което се сблъска това лято, той има право на спад, в това адско темпо на игрите. Период, в който е малко по-малко добър или по-малко ефективен."

През следващата седмица той ще има две възможности да прекъсне тази негативна "поредица" и да отбележи отново. Първата възможност, този петък срещу Холандия. Следващият ще е срещу Шотландия във вторник, 17-и, преди да се върне към рутината с Пари Сен Жермен. А в последния мач на тима Мбапе направи голям и нетипичен за него пропуск.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички