Меси сподели дали ще се оттегли от националния отбор


Меси сподели дали ще се оттегли от националния отбор
Снимка: Getty Images/Guliver

1811 0

Лионел Меси ще продължи да носи екипа на аржентинския национален отбор. Това сподели самият той непосредствено след поредната изпусната възможност за трофей с "гаучосите". Късно снощи се състоя голямото южноамериканско дерби между Бразилия и Аржентина - сблъсък на полуфиналната фаза от Копа Америка, а "селесао" надделя с 2:0, изхвърляйки от турнира съседите си.

Усилията на "Гения от Росарио" се оказаха недостатъчни. Въпреки че не започна по най-убедителния начин турнира, Меси намери формата си, точно, когато трябваше. Той бе най-опасният футболист на терена, като създаде няколко възможности за гол, а веднъж нацели и страничния стълб. 

Мнозина смятат, че именно липсата на трофей с националния отбор е факторът, който възпира 32-годишния играч от честта да бъде наречен най-великият футболист за всички времена. Все пак, Лионел Меси очевидно ще има още шансове да промени статуквото, като най-значим от тях е Световното първенство през 2022 г., когато той ще бъде на 35 г. А от какво се оплака звездата на Аржентина след отпадането - вижте в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички