Адвокатът на Килиан Мбапе скастри националния отбор на Франция


Адвокатът на Килиан Мбапе скастри националния отбор на Франция
Снимка: Getty Images

2286 0

Адвокатът на Килиан Мбапе Делфин Верхайден защити решението на нападателя да не участва в различни маркетингови кампании на френския национален отбор. 23-годишният играч е нарушил споразумението в договора си, което гласи, че играчите, които са част от Френската футболна федерация (ФФФ), имат тези задължения от влизането им в сила през 2010 г.

Верхайден обаче обясни пред френското издание L'Equipe защо според нея Мбапе е взел правилното решение. "Когато един играч е избран за първи път в националния отбор на Франция, едно от първите неща, които той прави, е да подпише документ, който урежда правата и задълженията му в националния отбор", каза тя.

"Този договор влиза в сила, когато той го подпише, и изтича пет години след края на професионалната му кариера. Това е първото нещо, което не ни харесва. Затова за Килиан трябва да е от 18-тия му рожден ден до около 40-тия му рожден ден. Не е реалистично да поемете такъв дълъг ангажимент", допълва Вердхайден. 

Тя заяви, че е жизненоважно футболистите да могат да контролират имиджа си. "Важно е играчите да са в хармония с рекламите, в които участват. Те трябва да бъдат пример за подражание за своята млада аудитория. Към тази роля трябва да се подхожда внимателно", каза още адвокатът на Мбапе. 

Накрая Вердхайден разясни позицията на звездата на ПСЖ относно продажбата на фланелките на националния отбор и заяви, че той иска да има думата за всичко, което създава. "Кой има права върху официалните фланелки? ФФФ, доставчикът на екипите Nike и играчът. Ако поставим името на играча на фланелката, той трябва да получи някаква компенсация."

"След това всеки от тях трябва да реши дали иска да задържи парите или да ги дари за аматьорския футбол. Тук Килиан иска да има право на глас по отношение на парите, които внася", завърши тя.  Ситуацията с Мбапе се оказа прецедент във френския национален отбор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички