Десетки арести след зрелищни сцени в Ротердам преди мача Фейенорд - Аякс (ВИДЕО)


Десетки арести след зрелищни сцени в Ротердам преди мача Фейенорд - Аякс (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1709 0

Полицията в Ротердам използва водни оръдия и извърши 64 ареста след прояви на насилие от страна на привърженици към органите на реда. Сцените се разиграха преди началото на дербито от Ередивизи между Фейенорд и Аякс в неделя, въпреки че то се проведе без публика.

Повечето от въпросните лица били задържани заради притежание и използване на факли и бомбички. Мачът се проведе без публика заради новите коронавирусни рестрикции, наложени в събота в Нидерландия, въпреки че полицията сподели, че отборите са били посрещнати от "много хора", когато пристигнали на стадиона.

Срещата приключи с успех на Аякс като гост с 2:0. Феновете на Фейенорд имат репутацията на едни от най-насилствените привърженици в Европа. През месец януари и в края на ноември отново се бе стигнало до безредици в Ротердам.

Нидерландия влезе в нов локдаун в неделя за коледните празници в опит да бъде спряна петата вълна от коронавируса и силния прогрес на варианта Омикрон. Нидерландският премиер Марк Рюте обяви в събота, че всички магазини, които не са от първостепенна важност, културни и развлекателни места трябва да затворят до 14 януари, докато училищата ще затварят поне до 9 януари.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички