Ден №15 от Купата на африканските нации: Първите осминафинали


Ден №15 от Купата на африканските нации: Първите осминафинали
Снимка: Getty Images

1267 0

Буркина Фасо се изправя срещу Габон в първи двубой от програмата на осминафиналите за Купата на африканските нации. Сблъсъкът днес започва в 18:00 часа българско време.

Буркина Фасо стигна до елиминациите, след като завърши на второ място в група А с четири точки след една победа, едно равенство и една загуба в компанията на домакините от Камерун, Кабо Верде и Етиопия. Габон също остана втори в група С с пет точки, като не допусна поражение, пра записа един успех и две равенства. Победителят от двойката ще се изправи срещу спечелилия измежду Нигерия и Тунис, които ще играят тази вечер от 21:00 часа.

„Суперорлите“ са един от най-силните отбори в 33-тото издание на надпреварата, като спечелиха категорично група D с пълен актив от девет точки. Прави впечатление успехът им над Египет на Мохамед Салах с 1:0 на старта, като последваха победи и над Судан и Гвинея-Бисау.

Тунизийците, които имат заразени с коронавирус играчи, се промъкнаха до осминафиналите, след като бяха един от четирите най-добри трети отбора, оставайки трети в група F с една победа и две загуби в компанията на Мали, Гамбия и Мавритания. Ето къде ще бъдат предавани двубоите от днес, както и всички останали осминафинали.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички