Данъчните влязоха в офисите на Жорже Мендеш, Порто и Бенфика също на мушка


Данъчните влязоха в офисите на Жорже Мендеш, Порто и Бенфика също на мушка
Снимка: Guliver/GettyImages

1296 0

Мощна данъчна акция в Португалия изправи футбола в страната на нокти рано тази сутрин. Данъчните власти са извършили 76 проверки на клубове, мениджъри, адвокати и агенти, съобщават местните медии. Операцията, която е под тематичното название "Засада", е била организирана в сътрудничество с 16 магистрати, 101 данъчни инспектори и 181 военни офицери. Най-добрите клубове и футболни агенти в страната са станали обект на претърсване от властите.

Грандове като Порто, Бенфика, Спортинг Лисабон, Брага и други са попаднали в обсега, като са иззети редица хартиени и дигитални документи. Разследването е стигнало и до резиденциите на президентите на част от големите клубове. Основните обвинения са за фалшифициране на комисионни по трансфери на играчи с цел прикриване на реалните заплатени суми на футболните агенти.

Според информациите, акцията е стигнала и до дома и офисите на един от най-влиятелните футболни агенти в световен мащаб - Жорже Мендеш, чийто клиент е суперзвездата на португалския футбол Кристиано Роналдо. Съобщава се и за предстояща проверка на трансферните сделки на Порто за Касияс, Макси и Данило.

Припомняме, че преди няколко години точно в Португалия се стигна до най-големия теч на информация във футбола, по-известен под названието "Football Leaks". Още тогава се заговори за множество скандални схеми в португалския футбол, а сред споменаваните имена бяха както най-големите клубове в страната, така и европейски и световни грандове. Името на Жорже Мендеш също бе замесено в скандала.

Щателна проверка на футбола имаше и в нашата родина, която стартира през октомври м.г., веднага след двубоя с Англия от евроквалификациите и расисткия скандал. В какво точно се изразява проверката и кога се очаква да приключи - четете в този материал на SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички