Дания полетя към 1/4-финалите с разгром срещу Уелс (ВИДЕО + СНИМКИ)


Дания полетя към 1/4-финалите с разгром срещу Уелс (ВИДЕО + СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

10743 0

Дания разгроми с 4:0 Уелс в първия 1/8-финал от Европейското първенство по футбол! "Червения динамит" напълно заслужи класирането си за следващата фаза, докато "драконите" бяха бледо копие на себе си и само в първите 15 минути от срещата имаха някакви шансове за отбелязване на гол!

Попаденията за Дания бяха дело на Каспер Долберг, който замени като титуляр Юсеф Поулсен, Йоаким Мееле и Мартин Брейтуейт! На 1/4-финалите "червения динамит" ще се изправи срещу победителя от двойката Нидерландия - Чехия!

Дания вкара 4 гола в елиминационната фаза на европейско първенство за първи път от емблематичната за тях 1992 година, когато триумфираха на ЕВРО 92!

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

*Голяма част от телевизионните зрители в България не видяха началото на мача, тъй като на телевизорите се виждаше син екран - вероятно заради силната буря, разразила се в София.

В 9-ата минута Гарет Бейл стреля силно по диагонал, но топката мина на метър встрани от дясната греда на Шмайхел. В първите 15 минути Уелс бе далеч по-активният отбор на терена и въпреки че не стигна до чисто голово положение, тимът отправи цели 5 удара по посока на вратата на "червения динамит".

След това датчаните се окопитиха и стигнаха до три корнера до 20-ата минута, от които обаче не последва сериозна опасност. Футболистът на Тотнъм Джо Родон получи първия жълт картон в мача, за задържане на противников играч в центъра на терена в 25-ата минута.

Две минути по-късно Долберг изведе Дания напред в резултата. Той получи подаване в половината на Уелс, напредна, освободи си пространство и стреля от около 20 метра по диагонал - никакъв шанс за вратаря Уорд - 1:0 за "червения динамит". (ВИДЕО НА ГОЛА)

До края на полувремето Дания се възползва от прилива на енергия и диктуваше темпото на "Пушкаш Арена". Уелс явно бе шокиран, че датчаните успяха да преодолеят първоначалния им натиск и най свой ред започнаха да изпитват сериозни трудности в играта си.

В 40-ата минута Конър Робъртс напусна контузен, а на негово място в игра се появи Неко Уилямс от Ливърпул. Секунди преди края на полувремето, Мееле можеше да покачи на 2:0, но ударът му от малък ъгъл бе париран. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Още в началото на втората част Дания поведе с 2:0. Мартин Брейтуейт получи извеждащ пас по тъча, спечели много терен с дрибъл и накрая пусна успореден на голлинията пас в наказателното поле. Топката достигна до влезлия на смяна Неко Уилямс, но играчът на Ливърпул я изчисти безобразно право в краката на Долберг и той от близко разстояние не сгреши - 2:0 за "червения динамит"! (ВИДЕО НА ГОЛА)

В 65-ата минута Дания бе близо и до трети гол - Матиас Йенсен опита да центриране, но вместо това се получи нещо като техничен удар и топката "облиза" лявата греда на Уорд! Четири минути по-късно Каспер Долберг напусна играта под бурните аплодисменти на датските фенове. Той замени Юсеф Поулсен сред титулярите на "червения динамит" и го направи по прекрасен начин, отбелязвайки двете попадения.

В 80-ата минута Дания получи добра възможност да направи резултата класически, но ударът на Брейтуейт от пряк свободен удар от около 25 метра фронтално срещу вратата на "драконите" мина над напречната греда. 

Пет минути преди края на редовното време нападателят на Барса нацели гредата на Уелс! Уорд първо спаси удар с глава, топката отиде в краката на Брейтуейт, но го хвана в крачка и той от малък ъгъл не успя да нанесе достатъчно добър удар.

Логичното все пак се случи минута след това! Разредената защита на Уелс допусна Мееле да остане изцяло непокрит в наказателното им поле, а Матиас Йенсен го намери с превъзходен пас. Мееле овладя кълбото, залъга че ще стреля с десния крак и след това с левия прати топката във вратата на "драконите" - 3:0!

Ядосан от развитието на мача и отпадането на Уелс, Хари Уилсън влезе грубо в краката на Мееле и съдията го изгони с директен червен картон минути преди края на добавеното време! 

Ситуацията за Уелс стана катастрофална, след като Мартин Брейтуейт се разписа за 4:0 в 93-ата минута на мача! Той бе изведен хубаво зад защитата на "драконите" и с точен удар в долния десен ъгъл откри своята сметка на Евро 2020!

Стартови състави:

Уелс (4-2-3-1):

Уорд, Робъртс, Родон, Мефъм, Дейвис, Морел, Алън, Джеймс, Рамзи, Бейл, Мур

Дания (3-4-3):

Шмайхел, Вестергаард, Кяер, Кристенсен, Мееле, Дилейни, Хойберг, Ларсен, Брейтуейт, Долберг, Дамсгаард

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ мача Уелс - Дания?!

ПРЕДИ МАЧА

ПЪЛНО ПРЕВЮ НА СРЕЩАТА (НАЙ-ВАЖНОТО ПРЕДИ МАЧА)

Дойде време за първия осминафинал от Европейското първенство по футбол. Един срещу друг ще играят отборите на Уелс и Дания в спор за място на 1/4-финалите в турнира на Стария континент. Победителят от тази двойка ще играе срещу победителя от Нидерландия - Чехия.

"Драконите" завършиха на второ място в Група "А" след Италия, записвайки 4 точки от 3 мача - 1:1 с Швейцария, 2:0 срещу Турция и 0:1 срещу "скуадра адзура".

"Червения динамит" също завърши на втора позиция в своята Група "В" с актив от 3 точки - 0:1 срещу Финландия, 1:2 срещу Белгия и 4:1 срещу Русия!

Нападателят Итън Ампаду е наказан за днешния мач, след като бе изгонен в 54-ата минута на мача срещу Италия. В състава на Дания единственият отсъстващ ще бъде Кристиан Ериксен, който получи сърдечен арест по време на първия мач на отбора на Евро 2020.

ЦЯЛАТА ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА НА ЕВРО 2020!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички