Дания и Албания си осигуриха участие на Евро 2024


Дания и Албания си осигуриха участие на Евро 2024
Снимка: GettyImages

747 0

Отборите на Дания и Албания си осигуриха участие във финалите на Евро 2024 след евроквалификационните мачове в петък вечер.

В Копенхаген домакините победиха Словения с 2:1 и вече няма как да бъдат изместени от първото място в група "Н". Йоаким Мале и Томас Дилейни вкараха по един гол за "червения динамит" във всяко полувреме, а Ерик Янза се разписа за гостите.

В друг мач от групата Казахстан победи Сан Марино с 3:1 и запази шансове за дебютно участие на европейско първенство. За целта Казахстан трябва да вземе гостуването си на Словения в понеделник, докато домакините се нуждаят от точка у дома, за да се класират за финалите.

В група "Е" Албания взе точка от гостуването си на Молдова, което бе достатъчно за класиране в Германия догодина. Двубоят в Кишинев завърши при равенство 1:1, след което и Молдова запази шансове да мечтае за едно от първите две места.

В другия мач от групата Чехия и Полша направиха равенство 1:1, след което поляците приключиха битката и трябва да се надяват на класиране през плейофите. Чехия заема второ място в групата с 12 точки и се нуждае от равенство при домакинството си на Молдова в понеделник.

Ето всички отбори, осигурили си вече участие на Евро 2024:

Германия (домакин), Турция, Франция, Белгия, Португалия, Шотландия, Испания, Австрия, Англия, Унгария, Словакия, Албания и Дания. А ето всички резултати от квалификациите в петък вечер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички