Шоуто на Федерико Киеза доближи Италия на точка от класиране за Евро 2024 (ВИДЕО)


Шоуто на Федерико Киеза доближи Италия на точка от класиране за Евро 2024 (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1754 0

Националният отбор на Италия постигна убедителна победа с 5:2 над Северна Македония в мач от група "C", който е част от квалифиакциите за Евро 2024. Голямата звезда на Ювентус - Федерико Киеза, бе героят за европейските шампиони, тъй като се отчете с две попадения за "Скуадрата".

Развой на срещата

Италианците зарадваха своите фенове в Рим на "Олимпико", повеждайки с 3:0 преди почивката. Федерико Киеза вкара 2 гола (41' и 45+2'), Матео Дармиан откри резултата (17'), а Жоржиньо изпусна дузпа в 40-ата минута.

Втората част започна много силно за гостите. Яни Атанасов върна едно попадение в 52-ата минута, а само 12 по-късно наниза втори гол и направи резултата 3:2. До края на срещата обаче гостите се сринаха и Италия взе своето.

Джакомо Распадори направи резултата 4:2 и сложи точка на спора в 81-ата минута. Стефан Ел Шарауи оформи крайното 5:2 в 93' след страхотна асистенция на Федерико Димарко.

Италия се намира на втората позиция в група "C" с 13 точки - също толкова, колкото Украйна, но е с по-добра голова разлика. Двата тима ще премерят сили в понеделник (20 ноември), а "скуадрата" се нуждае само от равен, за да си осигури участие на Евро 2024.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички