Цървена звезда смачка 58-годишен рекорд на Реал Мадрид, достигнат за 5 години


Цървена звезда смачка 58-годишен рекорд на Реал Мадрид, достигнат за 5 години
Снимка: Getty Images

1754 0

"Сантяго Бернабеу" е трудно място за гостуване, но не е това, което беше по време на ерата на Алфредо ди Стефано. Реал Мадрид е огромно предизвикателство у дома за всеки отбор от Ла Лига, но през уикенда отборът загуби титлата като най-непревземаемия отбор в историята.

Рекорд на Реал, който издържа близо 60 години

Цървена звезда с рекорд, който направи по-бързо от Реал Мадрид

И то от сръбския тим Цървена звезда, който спечели с 3:1 над Младост Лучани.  Победата сама по себе си не е забележителна, но продължи непобедимата серия на Цървена звезда на стадион "Райко Митич", известен още като малката Маракана.

Това беше техният 122-ри мач в сръбската лига без загуба у дома. Серия, която датира от 2017 г., когато бяха победени от големия си съперник Партизан Белград с 3:1, пише "Marca". През това време Цървена звезда спечели шест лиги, като отбеляза 339 гола и допусна само 54 гола – по-малко от веднъж на всеки два мача. В допълнение, те са загубили точки само в 12 случая, което им дава процент на победа от 90,1%.

Сръбският гранд счупи рекорда на Реал Мадрид от 121 домакински мача без загуба, която гради между 1957 и 1965 г. и се задържа 58 години. Серията им започна с победа с 1-0 над Депортиво Ла Коруня и беше прекратена от Атлетико Мадрид. С повече мачове в наши дни Цървена звезда успя да достигне този брой мачове две години по-бързо. Сръбският тим загуби с 2:3 от Манчестър Сити в последния си мач от груповата фаза на Шампионска лига, а Валери Божинов изгледа на живо двубоя от трибуните.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички