Цял друг свят: Абсурдната причина, поради която Кристиано Роналдо и компания получиха... СИМ карти


Цял друг свят: Абсурдната причина, поради която Кристиано Роналдо и компания получиха... СИМ карти
Снимка: Getty Images

3164 0

Кристиано Роналдо и неговите съотборници в Ал Насър получиха специални СИМ карти преди старта на тима в груповата фаза на Шампионска лига на Азия. А причината за това е доста странна за всеобщото разбиране.

Ал Насър е първият отбор от Саудитска Арабия, който ще играе в Иран, от 8 години насам. Отношенията между двете страни не бяха никак добри, преди да бъде постигнато разбиране с посредничеството на Китай по-рано през тази година.

Ал Насър и Персеполис се паднаха в една група в Шампионска лига на Азия, а първият мач е на "Азади Стейдиъм" в Техеран - столицата на Иран. При пристигането Роналдо получи подаръци, а според Daily Mail той и неговите съотборници са получили и СИМ карти.

Те са, за да имат интернет достъп. Местните власти са наложили много строги рестрикции, като десетки хиляди уебсайтове и всички международни социални мрежи са забранени. Причината са политически и религиозни.

Според Al Jazeera, който ползва приложения като WhatsApp и Instagram подкрепя бунтовете в страната и застрашава националната сигурност. X (Twitter), Facebook и други също са забранени. Фенове в Иран пък преследваха автобуса на Роналдо с часове (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички