Ударното трио Роналдо - Мане - Талиска се забавлява за победа на Ал Насър (ВИДЕО)


Ударното трио Роналдо - Мане - Талиска се забавлява за победа на Ал Насър (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

7607 0

Ал Насър не се затрудни особено при гостуването си на Ал Раед. Кристиано Роналдо и компания надвиха с 3:1 тима от дъното на класирането, приближавайки се до Топ 3.

Резултата в добавеното време на първите 45 минути откри Садио Мане. Андерсон Талиска удвои 3 минути след подновяването на играта. Роналдо направи резултата класически в 78-ата. Минута преди края на редовните 90 Фузаир върна един гол от дузпа. 

Победата изкачи Ал Насър до 5-ото място в класирането. Възпитаниците на Луис Кастро увеличиха сметката си на 12 точки, оставайки на 1 от Топ 3, чиято трета позиция е заета от Ал-Тавуун. Ал Раед пък от своя страна остана на границата на изпадащите с 4 пункта.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Много равностойни бяха първите 15 на срещата. Тях двата тима по-скоро отделиха на разузнаване и по-малко набези към противниковата врата. Все пак, бяха отправени 2 удара, но без точен такъв.

В 18-ата минута Брозович напредна, доставяйки допката на Кристиано Роналдо. Португалската суперзвезда се обърна и стреля от сериозна дистанция, но без особено трудности за противниковия страж.

Минута по-късно Садио Мане нахлу в пеналтерията, преминавайки през трима защитници. Шутът му обаче бе по-малко впечатляващ и лесен за Морейра. 

ГОООЛ! В последната минута от редовните 45 Садио Мане изведе Ал Насър напред в резултата. Бившата суперзвезда на Ливърпул и Байерн Мюнхен овладя на гърди и от границата на пеналтерията, с хубав удар по земя в противоположния ъгъл, отбеляза.

Video edited on Kapwing

Още по-сложна ситуацията за домакините стана минута по-късно. Лаеши удари без топка голмайстора Мане и затова бе принуден преждевременно да напусне терена.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

ГОООЛ! 4 от 4 за Талиска, който удвои преднината на "рицарите на Наджд" в 49-ата минута на срещата. Нападателят отправи великолепен изстрел от около 25 метра разстояние, прехвърляйки Морейра и правейки резултата 2:0.

Video edited on Kapwing

Ал Раед постепенно погледна по-смело към противниковата врата, изоставайки сериозно в резултата. В 55-ата минута Сайоуд опита да прехвърли излезлия напред Ал Акиди, но не го стори по най-добрия начин.

Все пак, 20 минути преди края на редовните 90, инициативата все още бе напълно у Ал Насър. Гостите притежаваха топката в 60% от времето, отправяйки 4 точни удари срещу 0 от съперника.

ГОООЛ! И Кристиано Роналдо се разписа, за да затвърди сериозния контраст между двата отбора. Отново Талиска преодоля трима противникови състезатели, отклонявайки към португалеца. Той от своя страна промуши топката между краката на защитник и със силен изстрел направи резултата класически в 78-ата минута.

Video edited on Kapwing

ГОООЛ! Домакините все пак стигнаха до почетно попадение 2 минути преди изтичането на редовните 90. Фузаир получи шанс да изпълни дузпа и го направи по много красив начин в стил "Паненка", оформяйки 1:3.

Video edited on Kapwing

Попаденията не спряха да "валят". В последната 6-а минута от добавеното време Роналдо вкара втория си гол. Той обаче бе отменен поради засада.

СЪСТАВИТЕ

Ал Насър: Ал Акиди, Ал Ганам, Телеш, АЛ Уджами, Лапорте, Ал Хаибари, Брозович, Гариб, Отавио, Мане, Роналдо

Ал Раед: Морейра, Ал Беше, Ал Досари, Ал-Юсеф, Гонсалес, Норман, Сайоуд, Сунбул, Тавареш, Уаеши, Фузаир

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Преди да дойде паузата за националните отбори Кристиано Роналдо записа три поредни срещи в първенството на Саудитска Арабия. В тях той вкара общо шест попадения и даде четири асистенции, като ще опита да продължи тази невероятна форма.

Неговият Ал Насър има нужда от това, след като е на седма позиция с 9 точки. Лидер е Ал Хилал с 16, а втори е шампионът Ал Итихад с 15. И двата тима обаче са с един мач повече от Ал Насър.

Ал Насър е в серия от три поредни победи срещу Ал Раед. В тях неизменно реализира поне три попадения (общо 11 за трите срещи, като в същото време е инкасирал само 1). В последните 15 срещи от това съперничество Ал Раед няма победа. Последната такава идва на 15 април 2016 година с 2:1 като гост.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички