Приключи доминацията на Реал Мадрид и Барселона в испанския национален отбор


Приключи доминацията на Реал Мадрид и Барселона в испанския национален отбор
Снимка: Getty Images/Gulliver

1620 0

Крахът, който Испания изтърпя на Мондиал 2018, при който "Ла Роха" отпадна във втория кръг срещу Русия, бе повратна точка за националния отбор. Испания плачеше за промяна от години, а Луис Енрике беше избран за човека, който да я въведе. Сега, малко след две години, тази промяна се забелязва. Трябва само да погледнем списъка с играчи от Русия. Тогава в титулярния състав имаше до 10 играчи от Реал Мадрид и Барселона заедно, цифра, която вече е наполовина.

Луис Енрике избра футболисти, заслужаващи да играят, въз основа на скорошната форма, а не заради репутацията им. Жорди Алба, Дани Карвахал, Начо, Жерар Пике, Серхио Рамос, Иско, Серхио Бускетс, Лукас Васкес, Андрес Иниеста и Марко Асенсио бяха избрани от Хулен Лопетеги. Сега в състава остават само Серхио Рамос, Асенсио и Бускетс, като Сержи Роберто се присъедини като десен бек.

Атлетико Мадрид, Реал Сосиедад, Виляреал и Атлетик изравниха Мадрид и Барселона

На нстоящата международна почивка виждаме, че Реал Мадрид и Барселона са с по двама играчи в испанския тим. Тези цифри не са уникални, тъй като Атлетико Мадрид, Реал Сосиедад, Атлетик и Виляреал могат да се похвалят със същата. Нарастващата конкурентоспособност на Ла Лига се отразява в състава на Испания, където Барселона и "Лос Бланкос" вече не са стъпка над останалите.

Динамиката на отбора на Испания се е променила и не само поради избора на Луис Енрике. Срещу Русия през 2018 г. средната възраст на Испания е била 28,04 години, докато срещу Германия тази седмица средната възраст ще е 25,48 години. Само Серхио Рамос (34) и Серхио Бускетс (32) са над 30, а Ерик Гарсия (19) е най-младият в отбора.

Преди сблъсъка днес между Испания и Германия, лидер в групата е Германия с 9 точки. А каква, според Енрике, е голямата цел пред Испания вижте тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички