Чехия попари "лалетата" на Хидинк (+РЕЗУЛТАТИ)


Чехия попари "лалетата" на Хидинк (+РЕЗУЛТАТИ)

5322 0

Чехия поднесе една от изненадите в тазвечершните квалификационни мачове за Евро 2016, като срази третата в света Холандия у дома с 2:1. Победното попадение за чешкия тим падна в първата минута на добавеното време, като точен бе Вацлав Пиларж.

Двубоят протече изцяло под превеса на възпитаниците на Гуус Хидинк, за когото това бе дебют в официален мач начело на тима. "Лалетата" паднаха и в приятелската среща с Италия по-рано през септември.

В 22-ата минута Лафата върна към Докал, който от удобна позиция не се поколеба и разстреля Яспер Силесен за 1:0. В 56-ата минута след изпълнение на корнер Блинд центрира към далечната греда, Стефан де Врай се извиси и препарира Петър Чех, връщайки своя тим в играта. Мемфис Депай бе на път да осъществи пълен обрат в 79-ата минута, но Чех показа класа и спаси. 

В първата минута от добавеното време Чехия успя да ндхитри своя съперник. След разбъркване в наказателното поле най-съобразителен се оказа Вацлав Пиларж, който прати в делириум трибуните. 

Ето и останалите резултати в квалификациите, играни тази вечер:

ГРУПА "Н"

Азербайджан - България 1:2

Норвегия - Италия 0:2

Хърватия - Малта 2:0

ГРУПА "В"

Андора - Уелс 1:2

Босна и Херцеговина - Кипър 1:2

ГРУПА "А"

Исландия - Турция 3:0 

Казахстан - Латвия 0:0

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички