Български футболист записа юбилеен мач №200 в съседка на България


Български футболист записа юбилеен мач №200 в съседка на България

882 0

Българският десен краен бранител Радослав Димитров продължава да се утвърждава в северната ни съседка Румъния. 34-годишният футболист записа постижение, с което не могат да се похвалят много чужденци там - а именно цели 200 двубоя в румънското първенство.

Това се случи и в специален мач, след като неговият Сепси успя да спре шампиона ЧФР Клуж. Двата отбора изиграха здрав сблъсък в 29-ия кърг, като завършиха при равен резултат 2:2. Родният състезател се появи в игра в 62-рата минута вместо Михай Балаша.

Цялата кариера на Димитров е в отбори от България или Румъния. Той е юноша на Академия Литекс и в професионалния футбол минава през отборите на Литекс, Монтана, Спортист Своге, Славия, Левски и Локомотив Пловдив.

За някои от изброените отбори е под наем, а за други почти не записва игрово време. Най-много срещи в България има за Славия - над 100 на брой. От 2015 година обаче играе в северната ни съседка.

Там прекарва по около две години в Ботошани и Университатя Крайова, преди през 2019 година да премина в Селси. Това вече е отборът в Румъния, за който има най-много изиграни срещи.

Насочваме поглед и към футболната битка в родния елит. Съвсем скоро предстои дуелът между голмайсторите на Първа лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички