ВИДЕО: Преди години - целият английски отбор с нацистки поздрав в мач срещу Германия

Огромен скандал се разрази след двубоя между България и Англия от евроквалификациите. Всички на Острова побързаха да заклеймят цялата ни нация като "расистка" и "нацистка". Ако се върнем години назад обаче, ще станем свидетели как не английски фенове, а целият английски отбор поздравява нацистки съперниците си от Германия.

Това се случва през 1938 г., а както вече бе споменато - съперникът е Германия. По трибуните има над 100 000 зрители. В ложите са Херман Гьоринг, Рудолф Хес и Йозеф Гьобелс, а Хитлер, който не е бил особено голям любител на футбола, не присъства.

Хендерсън: Искахме феновете и отборът на България да страдат

Капитанът на Ливърпул и титуляр в английския национален отбор - Джордан Хендерсън, направи не особено хуманното признание, че целият тим на Англи...

Химнът на Великобритания е уважен с мълчание и вдигнати от германците ръце за нацистки поздрав. Когато започва този на домакините, англичаните отвръщат със същото.  Сред футболистите на Англия, които правят поздрава, са легенди като Сър Станли Роуз, сър Станли Матюс, Клиф Бастин и Еди Хапгууд. След време някои играчи обясняват постъпката, а всички от тях се срамуват от случилото се. То обаче остава.

Междувременно, петима от "феновете", лепнали петно на цяла България, са задържани. Вижте повече подробности - в този материал на SportLive.

 

Още по темата

Please select answer!