Бъдещето е светло: В Бразилия расте страхотно футболно поколение


Бъдещето е светло: В Бразилия расте страхотно футболно поколение
Снимка: Getty Images

4235 0

В Бразилия расте още едно младо поколение, което в бъдеще може да донесе златна слава на местния футбол. Толкова вдъхновяващи дарования в един отбор не са се събирали отдавна.

Витор Роке (19) и Ендрик (17)

Виктор Роке и Енрик са новите звезди на Барселона и Реал Мадрид съответно. И двамата са бразилци, и двамата са нападатели. 19-годишният Роке се присъедини към каталунците от Атлетико Паранаензе миналата зима срещу 40 милиона евро. Той вече проведе 10 мача в Ла Лига и вкара 2 гола.

Ендрик се котира по-скъпо от Роке, макар и да не е още в Реал

17-годишният Ендрик се присъединява към Реал в края на настоящия сезон, когато ще навърши 18. Трансферът му е оформен официално, Палмейрас получи от "кралете" 45 милиона евро.

Според сайта transfermarkt.com Ендрик струва повече от Роке - 55 срещу 40 милиона, независимо че последният вече заигра в Ла Лига, а другият все още играе в бразилската Серия А.

Да не забравяме обаче, че на 23 март националният отбор на Бразилия победи Англия в приятелски мач с 1:0. Единствения гол в края на контролата реализира резервата Ендрик.

Месиньо или Естевао Вилиан (17)

Месиньо (Естевао Вилиан) - ужасно талантливото крило на Палмейрас е на прага на 17-ата си годишнина. Левичар, той обича да играе на десния фланг в стил Лионел Меси. В негова чест Естевао е получил звучния си прякор. В момента Месиньо е желан в куп европейски грандове, включително Барселона и Реал Мадрид, ПСЖ, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед и Челси.

Лукас Бералдо

Лукас Бералдо (20 г.)

Лукас Бералдо е централен защитник със силен ляв крак, който играе в ПСЖ. Такива играчи са много ценени в съвременния футбол. Центърът на защитата е основният профил на Лукас, но при нужда той може да покрие и левия фланг, както стана в първия осминафинал в Шампионска лига срещу Реал Сосиедад.

Бералдо се чувства уверен с топката, притежава класен първи пас и рядко губи контрол - идеалният централен защитник от средата на 2020-те, сякаш отгледан в епруветка в лаборатория на името на Хосеп Гуардиола.

Габриел Москардо

Габриел Москардо (18 г.)

Габриел Москардо е изненадващо упорит и същевременно техничен опорен халф, истинска находка за топ отборите, които, както ПСЖ на Луис Енрике, са свикнали да играят доминиращ агресивен футбол.

Габриел беше купен от парижани от Коринтианс миналата зима срещу 20 милиона евро и веднага беше даден обратно под наем.

През лятото на 2024 г. Москардо ще се върне от наем и ще стане пълноценен играч на ПСЖ. В бъдеще бразилецът е много вероятно да оформи тандем в средата на терена с брата на Килиан Мбапе - Етан.

Педро Енрике Силва дос Сантос - Педро (18)

Педро Енрике Силва дос Сантос (Педро) е новата суперзвезда на руската Премиер лига, нов играч на Зенит, който малко учудващо отиде там, а не другаде в Европа. На 3-ти април 18-годишният футболист сам "погреба" Спартак (Москва) в Купата на Русия, като вкара 2 гола за 10 минути и порази всички с вдъхновения си дрибъл. А въпреки че е само на 17 г., Ендрик иска да се жени

Източник: sport24.ru

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички