Бразилия не иска да играе с Аржентина преди Световното първенство по футбол в Катар


Бразилия не иска да играе с Аржентина преди Световното първенство по футбол в Катар
Снимка: Getty Images

1932 0

Бразилската футболна конфедерация (КБФ) заяви, че не иска да преиграе недовършения двубой от световните квалификации с Аржентина.

"След като получихме молбата от селекционера Тите и координатора Жуниньо Паулиста, президентът на КБФ Едналдо Родригес ще потърси преустановяване на мача", се казва в изявление на сайта на Конфедерацията.

Припомняме, че сблъсъкът през септември миналата година бе прекъснат, когато бразилски здравни лица нахлуха на терена след седем изиграни минути в Сао Пауло заради карантинни нарушения на Ковид-19 мерките от гостуващия състав.

Международната футболна централа (ФИФА) реши през февруари мачът да бъде преигран през септември. От февруари насам, двете страни си гарантираха участие на Мондиала в Катар в края на годината.

Съобщението на КБФ намекна, че ФИФА вече се е споразумяла с Аржентинската футболна асоциация (АФА) да отмени двубоя: "КБФ ще приеме споразумението, предложено от ФИФА и АФА за това националният отбор да не играе мача срещу аржентинците през септември", казаха от КБФ. "Предвид позицията на треньорския щаб, сега ще помолим ФИФА да отмени срещата. Нашият приоритет е да спечелим шеста световна титла в Катар", коментира Родригес.

Вижте още: Променят календара за Световното първенство в Катар!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички