Близкото бъдеще пред Лионел Меси не включва трансфери и дълги ваканции


Близкото бъдеще пред Лионел Меси не включва трансфери и дълги ваканции
Снимка: Getty Images

4679 0

Въпреки слуховете, които се появиха за Лионел Меси след елиминирането на всякакви шансове за неговия Интер Маями за плейофите в МЛС, аржентинецът не мисли да отиде под наем ,в който и да е клуб в момента или да се наслаждава на ваканции.

Информациите предполагаха, че Меси може да отиде под наем в Барселона или друг клуб за месеците, в които Интер Маями няма да има мачове, т.е. от сега до началото на сезон 2024 в американския шампионат. Графикът на лигата все още не е публикуван, но вероятно ще започне в края на февруари или началото на март 2024 г., тъй като тази година МЛС стартира на 25 февруари.

Слуховете дадоха на Меси 5-месечен престой, но това също не е така

Интер, отборът, който плаща на Меси за цял сезон, все още има два мача от редовната лига на 18 и 21 октомври, и двата срещу ФК Шарлът, тъй като единият е отложен.

Следователно на този ден, 21 октомври, сезонът в МЛС приключва за Лео, но ангажиментите му към Интер продължават, тъй като отборът ще продължи тренировките. Освен това клубът може да планира някои демонстративни мачове, за да завърши сезона.

Но това не е всичко: Меси също има четири други ангажимента с Аржентина през 2023 г.

Първо предстоят Парагвай и Перу, сблъсъци, върху които Лео ще се съсредоточи веднага. А през ноември "албиселесте" имат още една двойна дата за квалификациите за Световното първенство - срещу Уругвай и Бразилия.

Южноамериканското Класико ще бъде на 21 ноември, така че ако Лео може да си вземе ваканция, тя няма да е никак дълга. През януари Интер Маями вече ще го чака да поднови тренировките, тъй като иска да започнат пълен сезон и с всички да се стремят към всяка титла.

Това е за разлика от този сезон, в който късното включване на Лео, Жорди Алба и Серхио Бускетс не успя да им помогне. Освен това може да се окаже, че преди началото на МЛС 2024, Интер ще бъде извикан от "ConcaChampions", който понякога започва малко преди началото на редовния сезон. В последния си мач пък Меси трогна с мил жест към свой фен, който бе спрян от неговия бодигард.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички