След края на всякакви надежди за плейофите - какво следва за Лионел Меси и Интер Маями?


След края на всякакви надежди за плейофите - какво следва за Лионел Меси и Интер Маями?
Снимка: Getty Images

2023 0

Лионел Меси и Интер Маями претърпяха горчиво разочарование при поражението от Синсинати, което сложи край на надеждите им за място в плейофите на МЛС.

Меси не успя да помогне този път

След като пропусна последните три мача на Маями от шампионата, Меси се завърна след контузия през второто полувреме на стадион "DRV PNK". И той обаче не успя да помогне на своя тим да избегне загубата.  Така Маями остана на седем точки от местата в плейофите на Източната конференция, като остават само два мача от редовния сезон.

С предстоящата международна пауза, Маями ще има няколко дни, за да обмисли неуспеха си в опита да се класира в първите девет на Изток и да започнат да полагат основите на плейофния тласък за предстоящата кампания.

Интер Маями не се справя никак добре без Меси

Отборът беше в серия от 12 мача без загуба след дебюта на Меси за тима през юли. Поредица, при която стигнаха до триумф в Купата на лигите, а зависимостта на Маями от аржентинеца беше доказана, когато той беше отстранен заради контузи в края на миналия месец .

В допълнение към отсъствието на Меси в плейофите в края на сезона, Маями беше победен и на финала на US Open Cup преди 10 дни, като загубиха с 2:1 от Хюстън Динамо.

Сега, когато завършват редовния си сезон в МЛС, Маями ще се изправи два пъти срещу отбора на Шарлът, който все още търси място в плейофите на Източната конференция.

Кога е следващият мач на Интер Маями?

Първият от двата мача на Интер Маями срещу Шарлът ще се играе на стадион DRV PNK в сряда, 18 октомври.

С много липсващи играчи от състава

Наставникът на Интер Маями Мартино ще бъде без редица играчи, които все още ще отсъстват заради международната пауза - включително Меси. Заедно с Факундо Фариас, 36-годишният играч е в отбора на Аржентина, който ще се изправи срещу Перу в квалификация за Световното първенство през 2026 г. на 18 октомври.

Нещо повече, Дрейк Календър и Бенджамин Кремаски бяха извикани от националния отбор на САЩ, като един от двубоите е приятелски мач срещу Гана в деня на сблъсъка с Шарлът. А вече има сериозни твърдения, че през зимата Барселона може да вземе Меси под наем.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички