Благо Георгиев зове в подкрепа на Русия: Това е голяма глупост! Махнете санкциите срещу отборите!


Благо Георгиев зове в подкрепа на Русия: Това е голяма глупост! Махнете санкциите срещу отборите!
Снимка: БГНЕС

3071 0

Бившият български футболист Благой Георгиев оцени решението на Международната футболна федерация (ФИФА) и Съюза на европейските футболни асоциации (УЕФА) да извадят руски клубове и отбори от международни състезания. Според него това незабавно трябва да се промени.

Мнението на бившия национал

"Това е голяма глупост! Просто нямам думи да го опиша. Хората, които смесват политика и футбол, са неразбираеми за мен. А от това страдат футболисти, които нямат нищо общо със случващото се", каза Георгиев пред "РБ Спорт".

Той също така отбеляза, че Русия трябва да играе в Европа. "Вашата страна е част от европейската култура. Необходимо е да се отменят всички футболни санкции възможно най-скоро. Заслужавате да играете, добави Георгиев. Футболистът игра в руската Висша лига от 2009 до 2017 г. Той представлява Терек (сега Ахмат), Амкар, Рубин и Оренбург.

Градът, който е почти роден за него

"Казан е един от онези градове, които много обичам. За мен това е почти родният ми град. Много исках да остана там. Но имаше недоразумения с ръководството. Така че си тръгнах. Но винаги ще говоря за Казан с любов. Това е най-спортният град - има много спортове освен футбола.

Бях много изненадан от изпадането им в Първа дивизия. Мисля, че цяла Русия беше изненадана. Има добра организация, добри пари, добри условия. Рубин със своите възможности трябва да се бори за челната тройка. И това е минимумът. Има всички условия за това. Надявам се това рестартиране да им помогне", каза още бившият играч на Рубин. Наскоро той обяви, че организира благотворителен мач в София.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички