Бившият ас на Лудогорец не помогна на Брюж, Фиорентина е на финал за втора поредна година! (ВИДЕО)


Бившият ас на Лудогорец не помогна на Брюж, Фиорентина е на финал за втора поредна година! (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1064 0

Фиорентина успя да отстрани Брюж след 1:1 на реванша в Брюксел (общ резултат 4:3). "Виолетовите" за втора поредна година се класират за финала в Лига на конференциите, а това е общо шести финал в евротурнирите в историята им - те губят във всички случаи, с изключение на един, когато печелят Купата на носителите на национални купи през 1961 г., след триумф над Рейнджърс. 

Фио чака съперника от двубоя Олимпиакос - Астън Вила, който ще се играе в четвъртък вечер. Гърците сензационно спечелиха първия мач в Англия с 4:2. Любопитното е, че ако се класира за финала, тимът от Пирея ще има сериозно домакинско предимство - мачът ще се играе в Атина, в дома на местния АЕК - стадион "Агия София", известен още като "ОПАП Арена".

Пропуск на Игор Тиаго през първата част, рецитал на Фиорентина през втората

Мачът започна с домакински натиск и попадението не закъсня. В 20-та минута Ханс Ванакен пусна страхотно центриране от левия фланг, Максим де Кайпер се засили да стреля, но не успя да играе с топката, което заблуди вратаря на Фиорентина, Пиетро Терачано, и кълбото влетя в мрежата му. 

Брюж - Фиорентина

Малко след това, в рамките на няма и две минути, Фиорентина имаше три нелоши възможности да изравни, но последвателно Нико Гонсалес (спасен удар от Миньоле), Белтран (блокиран шут от защитник) и Куаме (неточен удар) не успяха да отбележат.

Още: Лига на конференциите: Гол на бившия таран на Лудогорец не стигна срещу Фиорентина, Астън Вила се провали шумно! (ВИДЕО)

Няколко минути по-късно Брюж пропусна чиста възможност - Игор Тиаго бе изведен под ъгъл, но вместо да стреля, предпочете да подава и бранител на Фио изчисти. Полувремето завърши с преимущество на "виолетовите" - Куаме първо нацели напречната греда, а след това негов изстрел профуча над вратата.

Втората част премина почти изцяло под диктовката на Фиорентина. Брюж рядко атакуваше опасно, предпочиташе да стои пакетиран в нисък блок и плати висока цена за страхливото си поведение.

Тимът на Винченцо Италиано нацели още две греди - петнайсетина минути преди края първо Бираги го стори от пряк свободен удар, а след него и Куаме с глава. В 82-та минута се състоя и развръзката - Брандън Мекеле фаулира М'Бала Нзола и съдията нямаше какво друго да посочи, освен дузпа. Лукас Белтран бе хладнокръвен от бялата точка и прати Фиорентина на финал. Дълбоко в добавеното време нисък шут на Ванакен бе отразен с мъка от Терачано.

2,5 месеца, над 800 минути: Сушата за бившия голмайстор на Лудогорец продължава! (ВИДЕО)

"Радвам се, че ме послуша" или как Кирил Десподов прецака Игор Тиаго в Лига на конференциите

Въпреки отпадането: Лудогорец може да се похвали с колосални приходи през сезона

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички