Бивш вратар на Левски и Лудогорец обясни защо румънското първенство е по-добро от българската Първа лига


Бивш вратар на Левски и Лудогорец обясни защо румънското първенство е по-добро от българската Първа лига

1615 0

Бившият вратар на Левски и Лудогорец - Пламен Илиев, даде интервю пред "Balcanec", в което назова разликата между българското и румънското първенство:

*В момента 32-годишният Илиев е част от Университатя Клуж, който е на осмо място в елита на северната ни съседка (29 точки - 15 по-малко от лидера ФКСБ).

По-добри стадиони и по-открит футбол

"Румънското първенство е една идея по-добро от българското в момента. Мога да отлича това, че почти всеки един град разполага с чисто нов стадион, което е голям плюс. За България гледам, че затова нещо много хора вече апелират да се направят стадиони и според мен, след като се направи това, нивото на българското първенство ще се вдигне лека по-лека", обясни бившият национал на България и допълни:

Илиев си говори с Донарума

Още: Илиев отчете прилики и големи разлики с Пламен Андреев

"В последните години доста българи отиват да играят в Румъния, защото всеки иска да играе на малко по-високо ниво. Разликата е, че в Румъния не се позволява толкова груба игра като в България... в Румъния все повече се играе по-открит футбол и няма толкова нарушения, за да се накъсва играта. И точно поради тази причина, това прави мачовете да са доста по-динамични и по-интересни за самия зрител".

От двете страни: Мачът между Левски и Лудогорец, който Пламен Илиев винаги ще помни

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички