От двете страни: Мачът между Левски и Лудогорец, който Пламен Илиев винаги ще помни


От двете страни: Мачът между Левски и Лудогорец, който Пламен Илиев винаги ще помни

2890 0

Един от най-качествените български вратари в последните години - Пламен Илиев, си спомни за престоите в родните грандове Левски и Лудогорец. Той е бил и от двете страни по време на дербитата между "сини" и "зелени" и бе запитан кой мач от това съперничество ще помни винаги. Освен това Илиев коментира и ситуацията в Левски и родния футбол.

"Според мен и през тази година основен конкурент на Лудогорец за титлата ще бъде ЦСКА. Те продължават да са труден и добре организиран отбор. Определено основен конкурент на Лудогорец. Но не мисля, че „орлите“ ще имат проблеми и отново ще триумфират с титлата. Положителните неща в Левски от това, което чувам и чета са, че ще бъдат поизчистени нещата със заплащането на футболистите. Не съм наясно точно как стоят нещата. Това е, което чета от пресата. Щом и Станимир Стоилов се е съгласил да бъде треньор, той държи много на тези неща – всичко да е коректно. С него отборът полека ще излезе от кризата и ще подобри играта си. Може би ще иска и нови футболисти през зимата. С Мъри Левски ще е коренно различен отбор. Има нужда и от време" - започна той пред "Гонг".

"При всички положения Левски ще е много по-организиран отбор при Стоилов. Имат и доста качествени български футболисти в състава. Георги Миланов започва да възвръща формата си. Беше доста време извън футбола. С него играта на Левски е много по-добра от преди. Надявам се да стане интересен мач. Прогнози не мога да давам.

Дай Боже Левски да успее да се класира за Европа. Това ще е добре за всички, които обичат Левски. Мъри е наясно как са нещата в клуба. При всички положения със Стоилов „сините“ ще се борят до последно за място в евротурнирите" - продължи той.

А на въпрос за това кой мач между Левски и Лудогорец ще помни винаги, Илиев отговори: "Кой мач между Левски и Лудогорец ще помня винаги? Бил съм и от двете страни на барикадата. Когато бях в Левски отборът беше много силен. Борбата беше между Левски и Лудогорец за титлата. Имаше емоционални мачове и на „Герена“, когато бях там и сме побеждавали Лудогорец. Имаше и такива с екипа на Лудогорец. Първият ми мач за тях беше на „Герена“ пред доста публика. Доста са мачовете, за които се сещам и бяха емоционални за мен лично".

Припомняме, че двата отбора се изправят един срещу друг съвсем скоро - в неделя (03.10) на "Герена" от 20:15 часа българско време. А преди мача с Лудогорец Левски тренира без трима футболисти.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички