Бивш ас на Байерн и Германия обвини Хосеп Гуардиола за срива на Бундестима


Бивш ас на Байерн и Германия обвини Хосеп Гуардиола за срива на Бундестима
Снимка: GettyImages

1621 0

Бившият германски национал Бастиан Швайнщайгер хвърли част от вината за спада на Бундестима на международната сцена върху мениджъра на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола. Откакто стана световен шампион през 2014, Германия бе елиминирана още в груповата фаза на последните две първенства на планетата в Русия и Катар.

Маншафтът отпадна и на осминафиналите на Евро 2020 от Англия, а това сложи и край на престоя на Йоахим Льов като национален селекционер. Швайнщайгер, който игра два сезона при Гуардиола в Байерн Мюнхен, смята, че германските ценности са били загубени в следствие на огромното влияние на испанския специалист.

"Когато Пеп Гуардиола се присъедини към Байерн Мюнхен, когато дойде в страната, всички смятаха, че трябва да практикуваме такъв стил на игра – с къси подавания. А ние губехме ценностите си. Мисля, че повечето други страни гледаха на Германия като борец – отбор, който може да тича до последно.

Силите ни се изгубиха в последните 7-8 години. Забравихме за това и бяхме по-концентрирани върху това да си подаваме комфортно топката един на друг. Това е една от причините", сподели той пред talkSPORT.

Откакто Ханзи Флик пое Бундестима, състоянието на националния отбор не се подобри много, а догодина Германия е домакин на Европейското първенство. Под негово ръководство тимът постигна само 3 победи от 11 мача миналия сезон и в момента заема незавидната 12-а позиция в ранглистата на ФИФА. междувременно, появи се слух, че Флик е с ултиматум за уволнение.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички