Без да блести срещу Украйна, но Италия не допусна изненада и е на Евро 2024! (ВИДЕО)


Без да блести срещу Украйна, но Италия не допусна изненада и е на Евро 2024! (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

6723 0

Квалификациите за Евро 2024 завършиха успешно за Италия. "Скуадра адзура" не изпусна шанса си срещу Украйна и след 0:0 в двубоя на "БайАрена" в Левркузен. На италианците им бе нужна и само точка, за да си осигурят класиране на Европейското в Германия, където ще защитават титлата си.

Двата тима завършват с еднакъв актив - по 14 точки в група "С", но отборът на Лучано Спалети има по-добри показатели. Лидер с 20 е с Англия, който не победи в Северна Македония и завърши 1:1, като дори и изоставаше в резултата.

След като Италия пропусна Мондиал 2022, то класирането на Евро 2024 се явяваше повече от задължително.

Освен това края на двубоя украинците имаха сериозни претенции за дузпа срещу Михайло Мудрик, като в социалните мрежи веднага започнаха разгорещени спорове.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Първата възможност в двубоя бе за символичните домакини. Още в 5' Циганков стреля, но право в ръцете на Донарума. Малко след това Италия отговори подобаващо, като изстрел с глава на Киеза мина много близо над напречната греда.

В 13' Судаков си освободи пространство в противниковото наказателно поле и отправи мощен изстрел, но Донарума отново се намеси много добре. Последва възможност пред Барела, който стреля от дистанция, но Трубин също демонстрира рефлекса си и изби в корнер.

В 20' се откри нов шанс за италианците. Джовани Ди Лоренцо стреля с глава отблизо, но над напречната греда. 10 минути след това бе най-добрата възможност за "Скуадра Адзура". Давиде Фратеци получи подаване в наказателното поле и остана сам срещу вратаря, той стреля, но Трубин спаси.

В 30-а минута Давиде Фратеци получи чудесно подаване в наказателното поле, като не се поколеба да стреля, но Трубин блесна със спасяване. Малко след това и Распадори стреля, но неточно.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

На полувремето в игра влезе Джанлука Скамака, като именно той имаше първия шанс през второто полувреме. В 48' след прехвърлящ пас успя да засече топката, но стреля над вратата, а и бе в положение на засада.

В 57' Федерико Киеза стреля от границата на наказателното поле, но топката мина покрай вратата. С напредване на времето Италия показа, че няма намерение да се хвърля в атака, като отстъпи в средата на терена.

В 65' Донарума не реагира особено добре при дълъг тъч, като топката стигна до Мудрик. Стражът на Италия все пак поправи грешката си и блокира удара.  В 74' отново Мудрик бе в центъра на събитията, но неговият удар по земя бе прекалено слаб, а и не точен.

Във финалните минути украинците бяха доста по-активни, като в продължението дори имаха претенции за дузпа заради нарушение срещу Мудрик. Сигнал обаче не последва. 

 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Украйна: Трубин, Конопля, Сваток, Забарний, Миколенко, Степаненко, Циганков, Судаков, Зинченко, Мудрик, Довбик

Италия: Донарума, Димарко, Бонджорно, Ачерби, Ди Лоренцо, Барела, Жоржиньо, Фратези, Киеза, Дзанило, Распадори

ПРЕДИ ДВУБОЯ


Украйна има абсолютно същите показатели като съперника си: 4-1-2, но една от тези загуби беше на "Джузепе Меаца" в Милано с 1:2 и това означава, че ако искат да се класират на четвърто поред европейско, им е нужен задължителен успех. Италия влиза в мача след победа над Северна Македония с 5:2.

Украйна никога в исторически план не е побеждавала този опонент. Те са се срещали девет пъти, като италианците са побеждавали в седем от случаите. Освен това в само четири мача украинците са се разписвали - като три от случаите са в последните четири мача. След като Италия пропусна Мондиала в Катар, то със сигурност ще хвърлят всички сили в този двубой, за да избегнат пореден провал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички